{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 24 oktober 2019

Terugblik op donderdag - Letters borduren

Terugblik op donderdag -  Letters borduren


Via de herinneringen op Facebook zag ik deze twee boekjes terug, die ik in 2014 maakte,
voor Stella:
Meer foto's van dit boekje zien?
In 
deze blog en ik beschrijf daar ook vrij uitgebreid hoe ik te werk ging.

en deze voor Agnes:

Het was hier al te zien

Het was een klusje: eerst het patroon uittekenen, dan de juiste gaatjes prikken en daarna borduren. Wel heel leuk, met de letters. Bij het zoeken naar de foto's kwam ik nog meer geborduurde letters tegen.
De I van Irene, ik gebruikte toen papier met grotere ruitjes:

Samen met een ander geborduurd boekje te zien
in deze blog

Deze A maakte ik voor Anne:

Terug gevonden in een blog met meer schaapjes 🐑

En nog een A, voor Alida:

Van dit boekje heb ik veel foto's geplaatst,
in deze blog

Die boekjes kocht ik toen bij de, alweer een A, Action, maar volgens mij zijn ze daar al jaren niet meer in het assortiment. Ik heb het ook al jaren niet meer gedaan, borduren op boekjes, al heb ik vast nog wel een paar boekjes liggen. 

Heb je ook wel eens geborduurd op zo'n boekje?

Ik ben benieuwd naar waar Marjan en Celine op terugblikken.

Als je de "terugblik op donderdag" ook een leuk thema vindt om aan mee te doen, laat het dan weten. Ik plaats graag een linkje!


Fijne dag!


Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

10 opmerkingen:

  1. Wat een leuke boekjes! Het effect van de niet geborduurde letters is heel apart en mooi. In een oud blogje (want die heb ik natuurlijk bekeken😉) las ik dat je het lastig vond op de plekken waar één kruisje níet geborduurd moest worden. Dat herken ik! De geprikte gaatjes kunnen verwarrend zijn, het kijkt toch heel anders als naar stramien.
    Boekjes heb ik niet geborduurd, maar wel veel kaarten, het was altijd een heerlijk klein tussendoorwerkje.
    Dank je wel voor het steeds plaatsen van een link naar mijn blog, vanaf volgende week hoeft dat niet meer; vandaag heb ik de laatste Terugblik geplaatst. Het was heel leuk om te doen, dank voor het idee!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel leuk dat je steeds meedeed! Misschien stop ik binnenkort ook wel, maar het bevalt me nog steeds wel. Sommige ideetjes van jaren terug zijn leuk genoeg om nog een keer te laten zien :-)

      Verwijderen
    2. Het is iedere donderdag weer leuk om je terugblik te zien! Die blogjes van jaren terug zijn extra leuk, want die heb ik vaak nog niet eerder gezien😆

      Verwijderen
  2. Leuk dat deze nog een keer de revue passeten. Ik had ze nog niet eerder gezien. Dit zijn wel hele mooie borduursels. Ik denk dat ik mij hier zeker door laat inspireren want dit staat toch prachtig op een persoonlijke junk journal!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat is leuk! Ik heb ook wel eens een agenda zo opgeleukt! Wel een klus, maar ja, dan heb je ook wat, hé ;-)

      Verwijderen
  3. Wat leuk!! Hoewel ik nu erg druk aan de studie ben, krijg ik sterk de neiging om op zoek te gaan naar dat leuke lieve boekje. Ik vond het te mooi om te gebruiken. En volgens mij heb ik ook nog een setje van die ongebruikte boekjes. Destijds geïnspireerd door jou, maar het is er niet van gekomen. Als je nog weer wilt borduren...

    Xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Te snel gereageerd. Ik lees dat je ze ook nog hebt😉

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuk idee en wat een mooie boekjes. Ik heb dit nog nooit gga het zeker ook eens gedaan, maar ik ga het zeker ook eens proberen.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nee, niet eerder gedaan, maar het lijkt me wel heel leuk om te doen. Ze zijn allemaal mooi, leuk, maar de laatste A vind ik prachtig! Groetjes en een fijn weekend, Anita

    BeantwoordenVerwijderen