{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 3 oktober 2019

Terugblik op donderdag Meedoen aan een CAL

Terugblik op donderdag Meedoen aan een CAL


Het onderwerp van vandaag kwam kort geleden langs in mijn herinneringen op Facebook. Ik zie het eindresultaat ook altijd als ik bij Lydia kom, want zij heeft het eindresultaat. Het gaat om de CAL van 2014. Dat was die eerste Cal van Tertia en Jolanda en heel hakend Nederland was in de ban.

Ik haakte met garen van Katrein Kunst, dat leuke winkeltje die van alles verkocht dat je niet beslist nodig hebt en waar je wel blij van wordt. Ze verkocht ook een tijd garen en wij van De Breimeisjes gaven workshops bij haar. Om het garen te promoten mocht ik van dat garen de deken haken. En ik schreef er blogs over. Ik haakte met deze kleuren:


Niet helemaal mijn kleuren, met name door het geel. Dat is ook de reden dat ik deken niet zelf hield, hoewel het eindresultaat best mooi en fris is geworden.
Hier is een foto van het begin, toen alle kleurtjes een keer gebruikt waren:


En een collage van het eindresultaat:


Het was de eerste CAL waar ik aan meedeed. Heel leerzaam. Ik vond de herhaling op zich minder leuk om te haken en dat je dan steeds een week moest wachten voor 't vervolg. En dat het dan een toer stokjes en een toer halve stokjes was... Een beetje saai. Ik had 'm uiteindelijk ook ineens eerder af dan dat de planning van de CAL was. Het was toen een vertaalde deken en het origineel was ook online te vinden.
Ook maakte ik zelf wat aanpassingen hier en daar.

Het is wél super leuk om met heel veel mensen aan een project te werken. Online lees en zie je er van alles over, geweldig inspirerend.

Nu is Nederland in de ban van de nieuwste CAL, die van Scheepjes, de Rozeta. Wat is die mooi, mijn hart ging er direct van huppelen! Maar verkoop ging razendsnel! Op het moment dat ik deze blog schrijf zijn de pakketten met Colourcrafter zo goed als op.

Update: ik hoorde dat Chefwol nog 2 pakketten heeft! Niet de kleur die ik wil, maar misschien wil jij die wel! 

Ik wil eigenlijk wel graag  meedoen, maar heb bedacht dat ik ook zelf garen kan kopen, eventueel voor ander garen kan kiezen en in ieder geval dan hier en daar nog een persoonlijke aanpassing qua kleur kan doen. 9 oktober begint deze Cal, dát schiet al lekker op. Ik zal er vast nog wel eens een blog aan wijden 😉
Ga jij meedoen aan de nieuwe CAL? Doe je vaker mee aan dit soort dingen of haakte je ook mee aan deze van 2014?
Al mijn blogs over die Cal vind je onder het label "crochet along 2014".



Nog even dit:
Katrein Kunst woont tegenwoordig samen met "zus" Sterk en sVeer, daar verkopen ze geen garen, wél spullen die je niet nodig hebt en waar je heel blij van wordt. En tegenwoordig ook online!
Tertia haakt nog steeds, al zit ze niet meer in de organisatie van CAL's. 
Jolanda maakt nog steeds ieder jaar een nieuwe CAL.




Dan weer terug naar het terugblikken:
Ik ben benieuwd naar waar Marjan en Celine op terugblikken.

Als je de "terugblik op donderdag" ook een leuk thema vindt om aan mee te doen, laat het dan weten. Ik plaats graag een linkje!


Fijne dag!




Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

2 opmerkingen:

  1. Ik begon ooit aan de bloemensprei van Arne & Carlos en was hem volledig vergeten tot nu ;) Ik geloof dat ik meer van de ‘snelle’ projecten ben. Neemt niet weg dat het natuurlijk wel erg leuk is om te doen. Misschien moet ik tussen elk project eens een paar bloemen gaan haken. Komt ie toch nog eens af :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het meedoen aan een CAL kan soms vertragend en daardoor minder motiverend werken. Maar het samen werken aan eenzelfde project is juist weer wel leuk. Vooral het zien van de vorderingen van de anderen en het delen van de foto's vind ik altijd een dikke plus van een CAL. De mystery CAL's vind ik persoonlijk minder leuk, gewoon omdat ik het niet leuk vind om aan een project te werken wat me in de loop van de CAL tegen gaat staan omdat het niet mijn 'ding' wordt.
    De Rozeta kende ik nog niet😄, ik heb het natuurlijk even snel opgezocht en ben gelijk reuze benieuwd naar hoe jij daar invulling aan gaat geven!

    BeantwoordenVerwijderen