{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 18 oktober 2019

Crea 5219 DARKNESS

Crea 5219 DARKNESS


Darkness is het woord van de week.
En wat was het donker in Frankrijk, bij ons vakantiehuis in de Loirestreek! De quote van de week heeft als achtergrond een foto van de donkere lucht. 



Er waren inderdaad sterren te zien, maar dat is onzichtbaar op de foto.
Ik dacht ook direct aan de nachtliedjes



Dit project was wat blijven liggen hier. Na onze vorige vakantie had ik er nog wel eens wat aan gedaan, maar het ging steeds mis... Ik moet echt m'n hoofd erbij houden als ik hier aan werk. Het kan niet als ik ook tegelijk tv kijk of zo. Als ik op vakantie ben, kijk ik nooit tv, daarom was dit een mooi vakantiewerkje. Ik moest goed kijken waar ik gebleven was, was volledig "de tekst kwijt". Ik tastte even in het duister om het in het thema te houden. De eerste paar naalden liep ik steeds tegen foutjes aan. Uiteindelijk zag ik het licht weer: het kwam weer helemaal goed en ik heb er nog wel lekker aan gewerkt.



Vakantie-oplossing: een pan werkt ook prima als "yarnbowl". 



Weer een couplet erbij. Ik heb het nu zelfs thuis weer wat opgepakt. Als ik m'n hoofd erbij houd, lukt het prima. Dan zie ik direct of het klopt. En als het dan klopt, dan breit het fantastisch!


Ik vraag me af of ik het patroon nog uit mijn hoofd ga kennen, ik heb het beslist nog nodig. Nu "snap" ik het wel en kan dus meestal snel zien waar de eventuele "valse noot" zit in de voorgaande toeren. Dan pleeg ik herstel. Zonder de hele toeren uit te halen. Inmiddels zit ik namelijk al op 374 steken. M'n bol weegt nog 49 gram! Onvoorstelbaar, dan is net de helft op. Er komen dus vast nog wel wat coupletten bij.


Wat details:
Dit patroon is een ontwerp van Jane Araújo en heet Gail (aka nightsongs), in 't Nederlands Nachtliedjes. Ik vond het dankzij Tarahier op Ravelry. Het patroon is gratis en 't is ook in 't Nederlands!
Ik brei met Drops Lace, een menging van alpaca en zijde, heerlijk zacht en héél licht. 
Ik brei met naalddikte 3½.

Zo, en nu ben ik heel benieuwd naar waar anderen aan dachten bij het woord van de week. Kijk je mee?
Hier is mijn lijstje met linkjes:



Wil je wat vooruit kijken naar de volgende woorden? Hier vind je de lijst! 



Fijne dag en een heel fijn weekend. Geniet ervan en denk aan de happy momenten🍀!


Liefs van De Breimeisjes!



Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

12 opmerkingen:

  1. Hihi, we zaten op dezelfde golflengte wat de spreuk betreft. 😂
    Ja je nachtliedjes past perfect bij vandaag. Het lijkt me echt zo'n patroon waar je de ene keer blij van wordt (lekker leuk moeilijk) en de andere keer wat minder blij (even geen concentratie genoeg).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik mis het linkje naar het project. Ik klik altijd even om te kijken wat het was 😘 Het was in Frankrijk dan wel heel erg donker! Meestal wordt de lucht wel verlicht door alle (straatverlichting) die op aarde brandt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De link naar de "nachtliedjes"? Ik heb 'm zojuist toegevoegd :-)

      Verwijderen
  3. Erg leuk, maar ik ben een leek op het gebied van haken en weet niet waar het woord nachtliedjes vandaan komt. Heb op je link geklikt maar die doet jammer genoeg niks. Groetjes en een mooi haak weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien moet ik de informatie in de blog dan toch even aanvullen. Het patroon dat ik brei heet Aka Nightsongs. En ik noem 'm nu steeds nachtliedjes.

      Verwijderen
  4. Prachtig vind ik dat als donker ook echt donker is. Zo jammer al die verlichting overal 's nachts... het verstoort ook veel. Wij kijken graag sterren, vooral in de vakantie.
    Maar je nachtliedjes kunnen het daglicht wel verdragen! Tjonge, daar heb je goed licht bij nodig ook om die te kunnen maken. Ik vind dit ook weer zo'n prachtig patroon!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooi patroon, en sterren zie je alleen in het donker. Mooie spreuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind het zo'n grappige naam "nachtliedjes" en ook heel toepasselijk bij dit woord.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtig! Misschien maar even niet naar (teveel) andere projectjes grijpen nu, dan blijft de ‘muziek’ vast beter hangen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen