{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 13 januari 2021

Ik vergeet je niet

Ik vergeet je niet 


Vergeet-me-nietjes, zulke mooie bloemetjes! 
In december bestelde ik speldjes bij Alzheimer Nederland, vergeet-me-nietjes en ik gaf ze weg aan een aantal voor mij belangrijke vrouwen. Zelf heb ik er ook eentje.


Misschien inspireerde het me wel voor het volgende.
Vorige week was ons buurmeisje jarig, ze werd 8. Ze is een dag na mij jarig, dus ik onthoud haar verjaardag heel goed 😊 Zelf had ik een prima dag, met weinig, doch dierbaar bezoek en heel veel leuke aandacht. Als je 8 wordt, is het natuurlijk een ander verhaal. Volgens mij hebben haar ouders ervoor gezorgd dat het evengoed een fantastische dag was. Ik leverde ook een bijdrage: ik haakte een slingertje. 

Vandaag laat ik hier de basis zien, die bestaat uit vergeet-me-nietjes:


Het anemoontje van vrijdag was ook op dit patroontje geïnspireerd. Voor Breiclub.nl schreef ik een blog hierover, daarin heb ik heel uitgebreid uitgelegd hoe je deze bloemetjes haakt. Ik doe het hier in het kort.


Met lichtgeel haak je het hart: in een magische ring haak je een "beginstokje" (of 2 lossen) en 9 halve stokjes. Sluit deze toer met een halve vaste in dat beginstokje en hecht aan met blaus.


*In de eerstvolgende steek haak je [1 halve vaste, 3 lossen, 2 stokjes], in de eerstvolgende steek haak je [2 stokjes, 2 lossen, 1 halve vaste]*, herhaal van * tot * nog 4x. Je hebt dan 5 bloemblaadjes. Knip de draad af en hecht netjes af, je sluit dan direct de toer.

Deze versie is zo ook al heel geschikt om een veiligheidsspeldje achter te zetten, zo kan het als broche gebruikt worden. En wat is het ook leuk om een bloemetje mee te sturen met een kaartje als je iemand wilt laten weten dat je hem of haar niet bent vergeten! 
Je kunt ook een stel aan een draad rijgen, als slinger. Wat ik er zelf verder mee deed, zie je binnenkort.

Vorig jaar bedacht ik ook een vergeet-me-nietje, dat is veel kleiner. Dat is in één toer klaar, je vindt het patroontje in deze blog.Fijne dag 🍀


Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

9 opmerkingen:

 1. Ik vergeet je niet. Jij vergeet mij niet.
  Prachtige en leuke blog 💙. Ik stel aan iedereen voor om veel van deze lieve bloemetjes te haken en te verspreiden.
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee, of het nu een anemoon is of een vergeet-mij-nietje, ze zijn superleuk.
  Mooi dat je het patroontje erbij laat zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook dit is weer een heel mooi bloemetje...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi een ik-vergeet-je-nietje. Bedankt voor het delen van het patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zal je buurmeisje blij verrast zijn met zo'n lieflijke vergeet me nietjes slinger, lief dat het patroontje erbij vermeld staat.......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lief gebaar om vergeet-mij-nietjes uit te delen. De gehaakte versie is ook mooi. Leuk idee om daar een slingertje mee te maken. Bedankt voor het patroon.

  Fijne dag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk patroon, die moet ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen