{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 19 september 2014

Vrijdag

Vrijdag


De weken vliegen voorbij, het is alweer vrijdag! 
Vorige week was Agnes jarig en voor haar borduurde ik een boekje, met de A van Agnes:


Hoewel.... eigenlijk borduurde ik de A juist niet! Zelf vind ik het een geweldig leuk effect! Ik zag al zoiets in het boek met de geborduurde alfabetten, maar heb deze uiteindelijk uit een haakboek. De tekening heb ik nog iets aangepast, het boekje is namelijk vrij klein en het borduurontwerpje moet dus ook niet al te groot zijn.Meer over geborduurde boekjes vind je o.a. hier

En de eerste sok voor zoon is klaar! Hij kan bijna niet wachten tot sok nummer 2 klaar is, maar zover is het nog niet. Gelukkig is het nog steeds prachtig weer, dus echt nodig zijn ze nog niet ;-)Ik heb inmiddels wel een beetje spijt dat ik niet meer van dit garen heb meegenomen. Op pen nummer 4,5 en met 48 steken kun je lekker snel breien. En de wol was eigenlijk heel voordelig. Ik vond nog een kassabon en dacht dat ik er een foto van had, maar die kan ik nergens meer vinden. De wol kostte 15 kronen per bol en dat is ongeveer € 1,80. Dat valt reuze mee, ook al heb je drie bollen nodig. De wol kocht ik in een Noorse supermarkt, dat schreef ik hier.

Ik ben bezig met iets voor de handwerkavond, die is aanstaande maandag (kijk hier voor meer informatie en/of om je aan te melden!). Deze keer ga ik iets lekkers bakken, de boodschappen zijn al in huis, maar dat doe ik natuurlijk pas maandag. Het haakwerk wil ik voor die tijd af hebben, dus ik ga nog even aan de haak.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend!

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

7 opmerkingen:

 1. Leuk ideetje van dat boekje! En mooie sokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het boekje heb je leuk gemaakt zo :-)
  De sok ziet er heerlijk warm uit, mooi ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het boekje is echt weer heel leuk! En die sok, petje af! 1.80 is echt goedkoop, goed excuus om nog een keer op vakantie te gaan ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het garen is in Noorwegen best betaalbaar, maar de rest....

   Verwijderen
 4. Het boekje is weer heel anders, door de letter net niet te borduren, ook heel mooi effect weer. En die sok ziet er heerlijk om dragen uit, knap werk! Kan geloven dat hij de tweede wil :-) Stiekem ben ik jaloers op je job in de winkel bij Katrein, een droomjob om in een handwerkwinkel te werken.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zijn dus echte Noorse sokken! mooi gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen