{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 12 september 2014

De deken en de bergen

De deken en de bergen


Het is weer vrijdag, vandaag is er nieuw huiswerk van dé deken!
Vorige week was de bergjessteek weer aan de beurt en daar heb ik een aanpassing in gemaakt. Ik vond namelijk dat die middelste streep niet mooi uitkwam. Het maakt bij deze steek wel uit aan welke kant je begint. Je kunt het op deze foto niet zo goed zien, maar bij de onderste boogjes is het te zien. Dat stoorde me.


Ik bedacht dat je de eerste toer van deze twee toeren vasten net zo goed kunt haken zonder meerderen en minderen. Ik haakte een beetje "losjes".


De tweede toer haakte ik wel met meerderingen en minderingen:


En nu is de bergjessteek aan beide kanten even mooi:


Zo zal iedereen wel eigen aanpassingen hebben. Ook bij de bobbelsteek: ik vind het pas serieuze bobbels worden als je ten minste 6 stokjes per bobbel gebruikt.

Vandaag verwacht ik weer vrij makkelijk huiswerk, de stokjes en de halve stokjes die de rust in de deken brengen. Zo even kijken bij Tertia of Jolanda!

Je kunt de steken ook voor andere dingen gebruiken trouwens. Ik heb er al een telefoonhoesje mee bekleed, ik ben van plan om kussens in deze stijl te maken en ik vind de poef zo leuk die Akke maakte! Ze heeft het nu zelf op haar blog staan, kijk maar hier.


Het is weer vrijdag! Ik wens iedereen een heel fijn weekend!

Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

3 opmerkingen:

 1. Jij knutselt aan je deken tot ze helemaal naar je zin is. Zou ik ook doen.
  En het resultaat is inderdaad mooier.
  Fijn weekend nog
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, je huiswerk is weer af, flink van je! En die steek zou ik ook aanpassen als ik hem niet mooi vond.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij word heel mooi jou deken, en met zo'n enorm veel geduld kan het ook niet anders. ik heb wel een beetje spijt dat ik gestopt ben halverwege. maar hij heeft wel een heel mooi plekje in de mand van mijn hondje Bella.

  BeantwoordenVerwijderen