{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 5 september 2014

Een dekentje

Een dekentje


Vandaag is het vrijdag en komt er weer "huiswerk" vrij van dé deken. Ik ben goed bezig, maar dat is voor een andere keer. Vandaag een blog over een ander dekentje. 

Al eerder liet ik zien dat Katrein bezig was met een dekentje. Nu vroeg ik vlak voordat ik op vakantie ging of het goed ging. Nee dus. Katrein is dol op kleur en dit dekentje was juist heel neutraal, afgestemd op de voorkeur van de ontvangers. En dat werkte dus niet bij Katrein. Ik vond dat zo jammer dat ik aanbood om het af te maken. Het was nog even stevig doorhaken, maar het is gelukt! Ik heb steeds twee toeren per kleur gedaan en met de lichte kleur een toer vasten rondom gehaakt.Het is gehaakt naar dit patroon, dat ik vond bij Annemaries Haakblog. Ik heb hierbij nog wel een aanmerking: volgens mij heb je nog 1 opzetlosse extra nodig, dus een getal deelbaar door 3, + 2 + 2 +1. 

O toeval! Vandaag (5 september) blogt Jeanet van blij-dat-ik-brei ook over deze steek! En zij heeft een link én een tekening van het patroon. Daaruit blijkt dat het klopt, dat van die ene steek extra. Hier is de link naar haar blog over deze steek.

In eerste instantie had het volgens Katrein geen haast, maar ik wilde het graag af hebben voor ik op vakantie ging. Toen ik het bracht, was ze toch wel heel blij, omdat het kindje waarvoor het was, de volgende dag gedoopt werd: een speciaal cadeautje. 
Ik kreeg nog een mooie foto met het dekentje in de wagen. Om de privacy van het kindje te waarborgen heb ik de foto een beetje "bijgeknipt", maar zo kunnen jullie zien dat de maat heel mooi is voor in de kinderwagen:


De steek haakt heerlijk! Alleen in de eerste toer is het even goed tellen, daarna kan het haast niet mis gaan. Lydia is ook aan het haken met deze steek en dat wordt ook heel leuk:


Zo mooi, met verloopgaren!
Ik denk er sterk over deze steek ook te gebruiken voor een deken voor eigen gebruik. Ik heb namelijk nog veel katoen liggen, waar ik graag een deken mee zou willen maken, maar nu.... 

genieten we van heerlijk nazomerweer! Nog even niet aan dekens denken!

Fijn weekend allemaal!

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.7 opmerkingen:

 1. Apart wat kleuren allemaal voor effect kunnen hebben. Zelf word ik ook altijd blij van heldere kleuren.
  Ik vind het wel een mooi rustig dekentje geworden.

  Fijne dag! Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het grijs/witte dekentje errug mooi geworden! Grfr

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze steek staat hoog op mijn verlanglijstje! Zo mooi. Ik wil er een deken mee haken voor de middelste. Heb de acryl al in huis, maar eerst "ff" wat andere dingen afmaken.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja ik vind het ook een hele leuke steek zal hem wel even bewaren

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig maakte jij het af en was het dekentje nog op tijd klaar, zo heeft de baby lekker warm, dat is nu wel nodig ;-) De steek zag ik ook bij Jeanet, heel simpel maar met een mooi resultaat.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat lief van je om het dekentje te willen afhaken. Het is een heel mooi dekentje geworden. Met het verloopgaren is het resultaat ook mooi. Ach met liefde gemaakt, dat is altijd een treffer.
  Geniet nog van het weekend.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen