{ 'anonymize_ip': true }

maandag 8 september 2014

Nog meer zonnebloemen

Nog meer zonnebloemen


Tijdens de vakantietijd deze zomer had ik iedere week een zonnebloem in de blog (je kunt ze terug vinden onder het label "zonnebloem"). Het resulteerde zelfs in een zonnebloem-give-away, waarvan ik afgelopen maandag de uitslag gaf.

De eerste handwerkavond, ook afgelopen maandag, had, hoe kan het ook anders, als thema: zonnebloemen! Ik nam wat patroontjes mee die ik in de vakantietijd al in de blog deelde en nog een patroon dat ik vond op Annemaries Haakblog

Ik maakte diverse varianten op het patroontje:


Het basispatroon vond ik hier. Ik haakte varianten met slechts één toer stokjes, maar ook met twee (het oorspronkelijke patroon), drie en zelfs vier toeren stokjes! Die met vier toeren was bij mij pas groot genoeg om als onderzetter te dienen. Met de tactiek van de tafel van twaalf kun je het zo groot maken als dat je zelf wilt. Het aantal bloemblaadjes wordt ook groter, bij iedere toer extra komen er zes bloemblaadjes bij. Persoonlijk vond ik de grote variant ook wel een echte zonnebloem:


De bloemen zijn ook heel leuk te gebruiken in een slinger. Ook zou je ze aan elkaar kunnen haken, misschien voor een gordijn of voor een sierlijk kleedje.

Ook leuk om de nieuwe kleurtjes uit de winkel van Katrein even te gebruiken:En helemaal effen vind ik ze ook leuk, ik haakte een aantal witte en heb geëxperimenteerd met aan elkaar haken:Een leuk basispatroontje waar je nog alle kanten mee op kunt!
Een blog over de handwerkavond volgt nog!


Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

5 opmerkingen:

 1. Flexibel patroon, je kan er inderdaad alle kanten mee op. De aan elkaar gehaakte zouden zomaar een sprei kunnen worden !??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je met dit patroontje zoveel kanten opkan. Zelf de witte bloemen zijn prachtig.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een handig patroon, vooral in effen kleur vind ik de bloemen super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik was ook nogal tevreden over de effen witte bloemen! Ik geloof wel dat ze op een andere manier aan elkaar vast moeten, ik zie nog wel mogelijkheden.

   Verwijderen
 4. Leuk al die bloemetjes. Het brengt kleur en is fleurig. Bovendien is het ook nog makkelijk te maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen