{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 30 september 2014

Dinsdag - poppendag, Jacquelien (1)

Dinsdag - poppendag, Jacquelien (1)


Van Maria krijg ik iedere dinsdag poppennieuws. Op mijn verzoek heeft ze de laatste tijd veel detailfoto's gemaakt en daardoor kan ik nu een aantal weken over haar laatste pop bloggen, pop Jacquelien. 

Op 1 juli kreeg ik voor het eerst mail over deze nieuwe pop en het begon hiermee:
"Om niet alleen maar met gebreide poppen bezig te zijn, heb ik mezelf toegestaan elk kwartaal één nieuwe pop te breien. :-) En nú is het 1 juli, dus mag ik aan pop Jacquelien beginnen."

Maria was vorig jaar in Wenen en kocht daar een bolletje van heel mooi kleurrijk garen, Opal Hunderwasser. En wat deed ze daarmee: "Ik heb daar al een mooie wijde jurk en een vestje van gebreid. Allebei afgewerkt met prachtige knoopjes die ik in Zaltbommel gevonden heb:

Maar ik heb nog geen pop, waarbij deze kleertjes mooi kleuren. Vanaf vandaag komt daar verandering in. De maillot krijgt een neutrale jeanskleur; die kleur zit ook in kleine stipjes in het garen:Waarschijnlijk krijgt deze pop lange blonde haren. Ze is namelijk vernoemd naar de laatste pop die ik als kind kreeg. En die pop had zulk haar. Daarna heb ik nog jaren met poppen gespeeld (vooral kleertjes gemaakt), maar vonden ze mij te groot om nog een pop cadeau te krijgen."
Het was een lange en warme zomer, dus het breien ging niet zo snel, maar eind juli was de pop ongeveer zover. 
Ik vind het heel grappig dat de kleding van deze pop dus al lang klaar ligt! Dat was het begin van deze pop. Dat garen is inderdaad schitterend, wat een mooie kleuren.

Update: Maria, die niet in de buurt woont, schreef me nog wel dat ze dat mooie garen, Opal Hundertwasser, ook wel in Sneek had zien liggen toen ze hier eens was, bij de Devo. Dat had ik nog niet gecontroleerd en dus ook niet vermeld, maar ik kreeg een reactie dat het daar nog steeds te koop is! Ik ben speciaal langs geweest (op 3 oktober 2014): jammer genoeg hebben ze het nu niet meer. Wél andere leuke, kleurige garens!

Volgende week meer over Jacquelien, op naar deel 2. Nu ga ik even kijken of er ook poppen- of ander nieuws is bij:


Akke
Daniëlle,
Jolanda,
Peggy en
Rita! 


Als je ook mee wilt doen, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren!

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

9 opmerkingen:

 1. Ja, soms is het leuker om eerst de kleedjes te maken en dan de pop.Als de pop dan af is heeft ze ook al direct kleedjes om aan te doen.
  Heel mooi al !!!
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig garen is dat! daar kan je leuke truitjes en jurkjes mee maken leuk hoor, zo'n mooi vest zou ik zelf wel willen! Dit word weer een prachtige pop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh! Ik vind de kleurtjes van de kleding prachyig! Ben er helemaal verliefd op ... Ook de pop begint al aardig vorm te krijgen. Het gaat zeker prachtig worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ha ha enzo wordt Maria nog beroemd ik hoefde niet eens te lezen zag gelijk aan het jurkje ha weer een maaksel van Maria erg leuk !!!
  Fijne poppendag allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt heel prachtig garen, ongelooflijk mooi met een heel mooi breiresultaat! De pop is al verwend voor ze gemaakt is! Benieuwd hoe de pop verder zal groeien...
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha dat is leuk een naamgenoot in de maak. Ik vind haar kleren in ieder geval al heel leuk, ben benieuwd naar de rest van deze mevrouw👗

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In het echt is het nog mooier, zo leuk om te zien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een welkome aanvulling, deze informatie, ik heb het nu ook in de blog vermeld. Bedankt voor deze tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog even: vandaag ben ik bij de Devo geweest, om het te checken: helaas hebben ze het nu niet. Wel andere mooie garens!

  BeantwoordenVerwijderen