{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 1 oktober 2014

Opkikkeren

Opkikkeren


Bij de handwerkavond was het thema opkikkeren, dat had ik hier al verteld en ik had ook al een bestemming bedacht voor mijn voorbeeldpotje. Toen ik echter de volgende dag op pad ging, kwam ik direct iemand tegen die ook heel erg nodig een opkikkertje nodig had en zo ging het opkikkertje, gevuld met dropjes naar iemand anders.


Uiteraard maakte ik een nieuwe, want de oorspronkelijke bestemming kon absoluut nog steeds heel goed een opkikkertje gebruiken. Deze opkikker is gevuld met kikkersnoep en aangevuld met de bungelkikker.En mijn vader had zo hard gewerkt in de tuin dat hij weer ernstige rugklachten heeft. Nog een opkikker dus, gevuld met witte chocola:


Leuke cadeautjes om weg te geven!

Vorige week was ik met mijn moeder naar de Jouster Merke, een grote jaarmarkt in Joure. Heel veel leuke kramen en we hebben ook nog even gekeken in die prachtige handwerkzaak met de mooie naam Ajoure (hier is de link naar hun website). Nu heb ik nog zoveel garens liggen en ben met nogal wat projecten bezig, dus ik wilde niet nieuwe garens aanschaffen. Wel zag ik in de koopjesbak nog een heel leuk garentje, dat móest ik wel meenemen:

Het is een acrylgaren in een mooie jeanskleur. Ik ben er al mee bezig! Daarover later meer.

En op de markt waren ook nogal wat garenkramen en ook daar vond ik nog iets moois in een koopjesbak:

Een sokkengaren met een heel aparte samenstelling, o.a. katoen en elasthan en in een erg mooie paarse kleur.

In de winkel, Ajoure, vertelden ze me ook nog over een heel leuk initiatief: ze proberen het voor elkaar te krijgen dat er 200 kindertruien gebreid worden. Die truien zullen dan via de Stichting Humanitas verdeeld worden in de gemeente Friese Meren, tegelijk met hun Sinterklaas speelgoedactie. Er worden nog breisters gezocht! En omdat ik het een mooie actie vind en je maar nooit weet wie hier langskomt op deze blog, besteed ik er graag even aandacht aan. Op de website van de winkel kun je hier alles lezen over deze mooie actie.
De winkel heeft ook een pagina op facebook.Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

6 opmerkingen:

 1. Leuk he die kikkers! Ken je mijn opkikker ook al? Fijn dat je twee mensen hebt kunt blij maken! Fijne dag, groetjes Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Drie mensen zelfs, Lisanne! En ja, die kikker van jou ken ik, die is ook heel leuk!

   Verwijderen
 2. Ze blijven leuk die opkikker potten. Het toeval wil dat ik vandaag ook een gepimte pot op mijn blog heb staan.
  Hopelijk vinden ze genoeg breisters om aan dit mooi project mee te werken.
  Fijne dag nog
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk om mensen blij te kunnen maken met zo'n mooie opkikker, dat doet het altijd goed. Ik ben er ook weer een aan het maken, er is altijd wel iemand die het even nodig heeft.

  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt weer aardig wat mensen "opgekikkerd" met je potjes, ik blijf ze voortdurend maken, in alle kleurtjes, je kan er ook andere dingen opzetten bovenaan en dat maakt het weer anders. Fijne cadeautjes om te geven en je kan ze met vanalles vullen. Leuke garens vond je weer! En dat breiproject dat je vermeld vindt hopelijk genoeg kandidaat breisters.
  Grtjs, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die opkikkertjes blijven leuk! Mooie bolletjes heb je gekocht :-)

  BeantwoordenVerwijderen