{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 31 oktober 2014

Roze sokken/sjalenwol

Roze sokken/sjalenwol


Deze zomer kocht ik op de markt een roze sokkenwol, heel leuk, met een glimmertje.


In eerste instantie was het plan om hier sokken van te maken, maar..... het schaatsseizoen is weer begonnen. En ik heb sinds vorig jaar een vest waar een roze col of sjaal heel erg leuk bij zou passen. Ik was wat aan het experimenteren, haken, breien, zocht naar een patroon en toen kwam de Sonnensegel weer in mijn gedachten, een prachtige sjaal die ik verschillende keren zag op de blog blij-dat-ik-brei. Ik besloot dat het eigenlijk wel slim was om dit met één kleur te doen, dan heb je ook geen draadjes aan de zijkant of heel veel afwerkdraadjes.


Ook in de auto, onderweg naar Thialf, heb ik gebreid aan de sjaal :-)
Tot het garen op was. Toen had ik inmiddels 129 steken op de pen staan.Ik heb overwogen om de sjaal te "blocken" en heb dat toch niet gedaan. Ik vind eigenlijk dat het wel mooi valt en Marie-Antoinette mag 'm even showen:

Ik ben zelf heel blij met het eindresultaat. Je kunt er leuk mee variëren. 
Nu ik deze blog schrijf, heb ik ontdekt dat ik het patroon anders geïnterpreteerd heb dan het omschreven is. Ik heb namelijk 8 naalden tricotsteek afgewisseld met 4 naalden ribbelsteek. Ik had 4 naalden averechte tricotsteek moeten doen... Bij mij is de achterkant dus allemaal ribbels, 8 heel dicht op elkaar en dan 2 van de ribbelsteek. 

Ik heb de col ook al gedragen bij mijn schaatsvest, het kleurt er fantastisch bij. Ik vroeg een andere Pronkrider om mij even te fotograferen, maar dat viel niet mee. Ik schaatste te snel, zei ze.... Ik kan jullie verzekeren dat ik echt niet snel schaats, integendeel zou ik willen zeggen. Het zal meer de onbekendheid zijn met het fotograferen met een smartphone. Toch plaats ik hier een paar van de foto's, dat geeft een beetje een idee:
Meer van De Pronkriders kun je zien op de facebookpagina.

Vanwege NK afstanden is er morgen geen schoonrijden, ik heb ijsvrij. Veel tijd om te haken en/of breien! 

Fijn weekend gewenst!

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

11 opmerkingen:

 1. Wat is je shawl leuk geworden! Zelf wil ik deze ook nog eens gaan proberen, en ik zie dat het in 1 kleur ook heel mooi kan zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige sjaal is dat geworden. Marie-Antoinette zou nu geleefd willen hebben om deze sjaal echt te showen.

  Groetsje,
  Joke

  O,ja, de 10e zou ik weer graag van de partij zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind um in een kleur ook leuk! Ik ben zelf deze sjaal ook aan het breien, met drops Lace en delight (verloopgaren) Ik neem de draad aan de zijkant mee zodat ik niet hoef aan en af te hechten. Zal er binnenkort over bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou ik dan ook doen, aan de zijkant meenemen. Ben benieuwd naar jouw versie! Ik ben zelf erg blij met mijn uni exemplaar :-)

   Verwijderen
 4. O, die kleur staat je fantastisch! Heel mooi is je sjaal geworden, past idd prima bij je vest!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke sjaal in een leuk kleurtje en hij staat je perfect! Dat kleurtje fleurt op, zeker in de winter! En hij past mooi bij je vest.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie kleur zeg, dat haalt toch een glimlach op ieders gezicht! Ik heb hem zelf gemaakt met Fenna en twee effen kleuren blauw en groen, en de draad inderdaad meegenomen aan de zijkanten zodat er bijna niets afgewerkt hoefde te worden. Als je op deze link klikt zie je mijn sjaal, http://heidiovergaauw.blogspot.nl/2014/01/een-sjaal-met-een-verhaal.html
  Maar nu krijg ik zin om hem ook in dit prachtige roze kleurtje te maken....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb uiteraard al even gekeken op je blog, Heidi, mooie sjaal heb jij ook gemaakt!

   Verwijderen
 7. Ik zag hem net bij Jacq, maar deze is ook heel erg mooi en hij staat Antoinette beeeeldig :-)!! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen