{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 21 oktober 2014

Dinsdag - poppendag, met nog een keer Jackuelien

Dinsdag - poppendag, met nog een keer Jackuelien


Vandaag nog een keer pop Jackuelien in de poppenblog. Vorige week was ze al te zien in haar jurk van de Opal Hundertwasser, maar al eerder had ik deze foto laten zien van het vestje dat Maria ook maakte van dat mooie garen.


Bij dit vestje maakte Maria een bijpassend rokje:


Ze maakte het iets smaller dan het basispatroon van Arne en Carlos. Er zijn zakken en een ceintuur van Hundertwasser garen aan toegevoegd. En dat alles afgewerkt met dezelfde leuke uilenknoopjes als het vestje. De ceintuur bestaat uit een ketting van lossen met 1 toer vasten. En aan het einde een lusje voor de knoop. In de boord van het rokje heeft Maria gaatjes gebreid: in toer 5 telkens 1 av. steek afgekant en een omslag


Wat een leuke combinatie! En de boots staan ook hier prachtig bij! (Het patroon van de boots vind je hier.)

Ik heb Maria gevraagd welk garen zij gebruikt voor de poppen en tot mijn verrassing breit zij ze met weer heel ander garen, namelijk Yasmina van Markoma. Dat is vrij dun acrylgaren, ze breit het met naalden 2,5 en 3. De bolletjes wegen 40 gram, de looplengte is 160 meter! Daardoor zit er eigenlijk toch weer meer op dan op een bolletje katoen. De poppen van Yasmina zijn net een beetje kleiner dan als je met katoen breit. Je kunt dat zien op de volgende groepsfoto van de poppen van Maria:Links zit Rozemarijntje en zij is gebreid van katoen. En verder zie je Siv, Maria de pop en Jacquelien. Er zijn nog nieuwe plannen voor poppen, maar er staat nog niet een nieuwe pop op de pennen bij Maria. 
Volgende week in de poppenblog weer eens een project van mijn eigen breipennen :-)
Dat is de hoogste tijd!

Nu ga ik even kijken of er ook poppen- of ander nieuws is bij:


Akke
Daniëlle,
Jolanda,
Peggy en
Rita! 


Als je ook mee wilt doen, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren!

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

5 opmerkingen:

 1. Dat garen ken ik niet, maar het geeft wel een heel mooi resultaat. De kleedjes zijn mooi gecombineerd. Daar hou ik wel van.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kende Hundertwasser alleen als architect! Maar ik snap wel dat ze de wol naar hem hebben vernoemd! Het is een ontzettend leuke combinatie geworden! Grfrouwien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi stelletjes zo bij elkaar van Maria !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een mooie poppenparade!

  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maria heeft hier weer een prachtpop van gemaakt, natuurlijk doet het garen heel veel hierbij, maar ze heeft leuke combinaties gebreid en dat rokje zo zelf veranderd is ontzettend knap gedaan! Ook Maria is in de ban van de poppen, net als wij!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen