{ 'anonymize_ip': true }

maandag 20 oktober 2014

Workshopavonden

Workshopavonden


Hier in Friesland is de herfstvakantie weer voorbij! Wij gingen niet weg, al deden we wel wat leuke uitjes. Thuis vermaken wij ons ook uitstekend en zo heb ik o.a. de handwerkavond voor morgen voorbereid. Die is voor één keer op een dinsdagavond.
En volgende week dinsdag heb ik weer een workshop: dan ga ik namelijk naar de Freubelclub, ook bij Katrein Kunst (hier is een link naar al haar leuke workshops).

Vandaag laat ik wat zien van de vorige freubelclub. We maakten toen weer verrassende dingen, zoals zo'n leuke cactus, van stijkkralen:


Wat ik als Breimeisje ook erg leuk vind, zijn deze garenpotje:


De deksels waren al beschilderd, wij mochten ze pimpen met maskingtape, kralen en andere leuke spulletjes. Een of meerdere gaatjes in het deksel boren en daar kun je dan een draad doorhalen.


De roze vooraan is mijn exemplaar en ik heb 'm daadwerkelijk in gebruik. 

En dan heb ik nog geknutseld aan een bootje. Ik wil er nog wat aan doen, dus mijn exemplaar laat ik nu nog niet zien. Deze is gemaakt door Lydia, zo leuk met die reling van kraaltjes en de kleine vlaggetjes aan de lijn naar de voorplecht!  We mochten ook nog een aardbei knutselen, dat heb ik niet gedaan. De bouwplaat daarvoor zie je op de foto liggen.


De aardbei ligt hier wel bij de werkstukken van Brenda:


Wij hebben weer een heerlijke knutselavond gehad en ik verheug me alvast op volgende week. Ik ben benieuwd wat Katrein en Jackelien dan voor ons bedacht hebben!

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

9 opmerkingen:

 1. Wat een leuke maaksels! Hier begint de herfstvakantie pas net dus dat word genieten!!

  Groetjes Henrike

  eendraadjelos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke ideeën weer ! Dat potje lijkt me reuze handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons is het pas volgende week herfstvakantie, dus nog even wachten. Mooi potje heb je geknutseld. Weer een origineel idee.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, in België en Frankrijk valt het pas in november, zeker? Dat is best laat voor mijn gevoel!

   Verwijderen
 4. Gezellig en leuk al die verschillende werken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke dingen maken jullie daar altijd zeg en zoveel verscheidenheid blijft het leuk en interessant maken. Je potje is echt wel heel mooi, origineel!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn altijd heel verrassende knutselwerkjes en heel iets anders dan het handwerken. Het is iedere keer weer een verrassende avond!

   Verwijderen