{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 30 oktober 2014

Handwerkavond oktober

Handwerkavond oktober


Leuk: voor de handwerkavond in oktober hadden we nieuwe aanmeldingen. Er waren vier nieuwe deelnemers. Eén daarvan was Joke (zij heeft ook een blog, dat had ik al eerder verteld) en zij wilde wel eens gezellig met een groepje haken, kletsen, theedrinken. De andere drie, Tineke, Sandra en Elbrich wilden graag leren haken. 

Lydia ging aan de slag met de dames. Wij hebben inmiddels gemerkt dat het het best is om eerst gewoon te beginnen met lossen haken, daarna vasten, eerst gewoon heen en weer. Als dat ook lukt, is rondhaken goed te doen. Nog steeds met vasten. Als je dat kunt, kan je al veel! Heel veel knuffels beginnen zo, maar ook een poef of een mandje kun je op die manier haken! Ook fijn is het om met dik garen te beginnen, bijvoorbeeld Zpagetti.


Of Bravo Big:
Elbrich is links. Dat is wel iets meer een uitdaging. Als je linkshandig bent kun je tegenover een rechtshandige gaan zitten om de kunst af te kijken. Ook kun je bijvoorbeeld de laptop voor een spiegel zetten en dan via de spiegel van youtube leren haken. Bij Elbrich heb ik zelf ook geprobeerd om links te haken. Het wat voor mij ongeveer net zo moeilijk als voor haar :-)
Alle drie hebben ze een mooie start gemaakt, Lydia en ik zijn helemaal trots! 
Verder hebben we natuurlijk ook ons best gedaan om aandacht te hebben voor Joke, Caroline, Hedy en Lavina. Hedy en Joke gingen bezig met iets uit het patronenpakketje:


Caroline heeft even de V-steek uitgeprobeerd, deze beschrijving zat in het pakketje 
(en hier had ik mijn versie al in de blog), en ging daarna haken uit haar nieuwe boekje "Haken en Kleur, Feest". Ze had diverse kleuren Stonewashed gekocht. Heerlijk garen! 

Joke en Hedy probeerden de patronen van de zeshoeken/vijfhoeken/vierkanten uit, die allemaal hetzelfde patroon als basis hebben.
Lavina wilde graag wat advies bij het in elkaar zetten van knuffeltje. Vaak staat dat niet duidelijk in een patroon. Ik vond dat dit bij Beer, in de beschrijving van Rina Soffers juist heel goed was! Maar er staat ook vaak alleen dat je maar naar de foto moet kijken... Hedy had ook nog een vraag over een patroon, maar dat had geen haast, ik mag het meenemen naar de volgende workshop. Ik ben er inmiddels uit! 

We gingen natuurlijk ook nog even kijken in de winkel van Katrein. Kijk eens hoe gezellig Beer hier zit bij alle kleurtjes Stonewashed!  En zien jullie mijn deken liggen? Mocht Beer het koud krijgen, dan zit hij daar goed!
Het was een drukke, gezellige avond en Lydia, Katrein Kunst en ik hebben ervan genoten! Wij gaan weer handwerken op 10 november. Het ziet er naar uit dat die avond al helemaal vol zit. Wil je meer informatie over de handwerkavonden, dan kun je dat hier vinden.

Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

7 opmerkingen:

 1. Zalig hé als ik het lees dan wordt ik al blij van alles wat jullie maken. Mooi om te zien ook via de foto's. Die Katrien die heeft toch een gezellig winkeltje.
  Ik ga deze avond naar het haakcafé van Wol en zo. Das ook altijd zo gezellig.
  Fijne dag nog
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een super winkeltje. Ik ga er vanmiddag nog even heen :-)
   Jij ook veel plezier bij je haakcafé vanavond. Het is inderdaad geweldig leuk om met z'n allen zo bezig te zijn, daar word ik ook altijd blij van!

   Verwijderen
 2. Het ziet er allemaal heel gezellig uit. Wat fijn dat er weer nieuwe mensen waren, altijd leuk om ideeën op te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Akkelien,

  Het was een gezellige avond. Vorig jaar oktober leren haken, wel ik ben verslaafd hoor :))
  Ik ben nu wel benieuwd naar het patroon.
  Fijn weekend.

  gr Hedy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij ook een fijn weekend, Hedy, zo leuk om te lezen!

   Verwijderen
 4. Heel leerrijk daar bij jullie, zelfs linkshandigen leren haken, dat is niet zo evident! Heel gezellig ziet het er daar uit bij jullie.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig is dat, om zo met elkaar te zitten haken en breien. Wij doen dat ook met een snel meiden, elke donderdagavond en met een grotere groep op de 1e zaterdag van de maand. Supergezellig!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen