{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 23 september 2014

Dinsdag - poppendag, poppen van Maria

Dinsdag - poppendag, poppen van Maria


Vandaag weer poppennieuws van Maria. Op 26 augustus liet ik pop Maria zien. Maria had me laten weten dat ze de pop ook oren en oorbellen had gegeven, maar op de foto's was dat niet te zien. Ik vroeg haar of ze daar nog foto's van had en ik kreeg wat doorgestuurd:


De oren van pop Maria zijn gehaakt, omdat ze het hoofd al klaar had, toen op de blog van Wieke te zien was hoe je oren kan maken. Toen kon ze ze dus niet meer direct aanbreien.Rode oorbellen.Maria schreef me ook nog over het haar het volgende: "Zelf heb ik grijzend donkerblond haar. Daarom koos ik een mengeling van grijsbruin en beige. Van iemand kreeg ik de tip, om er zilverkleurig lurexgaren bij te doen. Dat was heel lastig te verwerken, maar geeft wel een leuk effect. Wanneer ik nog eens kort haar wil maken, zal ik eerst langere draden gebruiken. En daarna de pop naar de kapper doen. Korte haren zijn er bijna niet op te maken; wat een gepruts."

En voor de volledigheid is hier een foto van het eindresultaat:


Verder kreeg ik foto's van pop Rozemarijntje, zij was ook al eerder op deze blog te zien.

Eerst een detailfoto waarop een oor van Rozemarijntje te zien is. Haar oren zijn gebreid:Hier is de link naar de beschrijving van beide soorten oren, op de blog van Wieke.
En Rozemarijntje is nu in zomertenue:De basis van deze kleding komt uit het boek van Arne & Carlos, maar Maria paste het een en ander aan. Ze schreef me: "Het rokje houdt het midden tussen de rechte rok en de ballerina rok uit het boek. Ik wilde hem wat wijder hebben, maar het rode garen was bijna op. Daarvan heb ik nu nog maar een paar draadjes. Waarmee ik overigens ook alweer plannen heb, maar dat zal wel volgend jaar worden. :-) De bolero heb ik gebreid op basis van het vestje, maar dan wat korter, de sluitbies weggelaten en de hals wat ruimer." 
Nog een foto, met Maria zelf erbij. Maria breit al een tijdje aan pop Jackuelien en daar krijg ik veel detailfoto's van. Dus volgende week is er bij mij zeker weer een poppenblog! 

Nu ga ik kijken of er poppen- of ander nieuws is bij:

Jolanda en
Peggy
Rita! 


Als je ook mee wilt doen, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren!

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

10 opmerkingen:

 1. Mooi weer! Ik ben toch altijd weer verbaasd over hoe groot die poppen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waauw! Een dikke proficiat! De poppen zijn prachtig !!!

  Groetjes
  Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig zijn ze. Het begint gelijk weer te kriebelen als ik die mooie poppen zie, zo leuk om te doen! moet eerst nog een deken afmaken voor kleine neef en dan haak ik weer aan op poppendag

  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie poppen! Knap werk om ze te maken, zeker als ze zo mooi worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja en ik heb ze in het echie gezien en dan zijn ze nog mooier.
  Leuk om hier de poppen van Maria te zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat geloof ik graag, dat ze in het echt nog mooier zijn! Het blijft moeilijk om kleuren goed op de foto te krijgen!

   Verwijderen
 6. We hebben een nieuwe poppenfan erbij lijkt me, Maria is er helemaal weg van en kan het ook echt wel heel goed! Ze heeft echt wel hele knappe poppen gemaakt en er een beetje haar eigen ding mee gedaan zoals bijna elke poppenmoeder doet :-) Op naar de volgende!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er weer heel aantrekkelijk uit die mooie poppen, Mijn handen jeuken ontzettend om weer zo'n pop te maken! maar er is momenteel zoveel leuks, dus alles op zijn tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat tof dat iedereen toch zo zijn eigen draai aan de poppen geeft. Dat maakt het zo boeiend hé. Maria, die kan er ook wat van. Heel mooi gedaan.
  Grtjs
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk om de poppen van Maria terug te zien op je blog.

  BeantwoordenVerwijderen