{ 'anonymize_ip': true }

maandag 1 september 2014

Dagje uit én de uitslag!

Dagje uit én de uitslag!


Afgelopen donderdag gingen wij van De Breimeisjes samen een dagje uit, een soort van "personeelsdagje". We reden 's ochtends naar Dokkum. Dat is net iets meer dan een uur rijden vanaf Sneek.

We parkeerden onze auto. Wat ik raar vond: je kon voor maximaal 2,5 uur parkeergeld in één keer betalen. Net alsof je dan wel weer uitgekeken bent. Of dat het daar ontzettend druk zou zijn. Nou, druk was het niet. En 2,5 uur was echt niet genoeg tijd! 

Wij begonnen met koffie, mét wat lekkers. Zoals jullie zien: heel erantwoord, met lekker fruit :-)Op weg naar het Admiraliteitshuis kwamen we deze prachtige winkel Esdé tegen:Allemaal mooie wolletjes, maar ook stofjes, bandjes, kantjes, knoopjes.... Heel leuk om rond te kijken!
Dat Admiraliteitshuis staat prachtig aan een kade:
Er is binnen ook van alles te zien over Bonitius. Ja, dat weten jullie vast, hij werd bij Dokkum vermoord.... Ik moet zeggen dat we dat deel van het museum wat snel doorgelopen zijn. 
Er was nog een ruimte met mooi geborduurde merklappen en klederdrachten. Leuk om te zien, maar wij kwamen voor de expositie "Wollig Dokkum, visserstruien en antiek breiwerk". Jammer genoeg is deze expositie nu voorbij, maar ik heb nog wel wat foto's om te laten zien. Ik heb even wat in een collage gezet:Er lagen ook twee "breirollen", met de vraag of bezoekers een stukje mee wilden breien:wat ik uiteraard gedaan heb!

Lydia bekeek even of dit iets zou zijn voor haar man:
En wat hangt daar een mooie zonnebloem!Nog even een foto dichterbij:
Ja, vandaag maak ik ook bekend wie mijn zonnebloemen-give-away krijgt! 
De give-away was ter ere van de 100.000 views. In korte tijd zijn er al weer ruim 10.000 bij! Dat gaat snel. En ook het aantal "leden" groeit langzaam aan. Leuk, van harte welkom! Ik vind het heel fijn dat jullie er allemaal zijn!

Dan nu de uitslag: Ik heb de namen genummerd en met behulp van zo'n random generator kwam ik bij Rita! Nou, die kan wel een zonnig verrassingspakketje gebruiken! Haar adres is me bekend. Ik ga het pakketje naar haar versturen.

Nog even over ons dagje uit. Wij hebben na dit stukje cultuur genoten van een heerlijke lunch buiten op het terras:

Toen hadden we weer energie om nog een tijd te winkelen. Leuke winkeltjes daar! Al kochten we eigenlijk niks. Wel hebben we heel veel gekletst. We hadden nog heel wat bij te praten.
Na nog een laatste kopje thee/cappucino keerden we weer terug naar huis, beetje moe, helemaal voldaan over ons gezellige uitje. Moeten we vaker doen!Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

4 opmerkingen:

 1. Dat klinkt allemaal heel gezellig, maar ook educatief. Super dat de expositie bezoekers uitnodigt om een stukje te breien, echt een leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een toffe dag hebben jullie gehad. Mooie spulletjes hebben jullie gezien. Leuk dat we mochten meegenieten. En natuurlijk Akkelien dat je een stukje moest breien, je bent tenslotte een breimeisje hé.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke dag hebben jullie gehad! Die expositie was echt de moeite waard, zo te zien. Wat grappig om nog een stukje mee te kunnen breien aan de breirol!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooie uitstap, en toffe winkeltjes
  proficiat aan Rita voor de giveaway, zij kan een steuntje gebruiken
  groetjes
  micheline

  BeantwoordenVerwijderen