{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 28 augustus 2014

Verder met ... borduren

Verder met ... borduren


Al eerder waren ze te zien op mijn blog, de geborduurde boekjes. Al houd ik niet echt van borduren, dit vind ik heel leuk om te doen. En wat ook leuk is: zo'n boekje kun je mooi versturen, met een verjaardagskaart en ik heb wat vriendinnen die op zo'n afstand wonen, dat ik niet op de verjaardagskoffie kom, maar ze wél wil laten weten dat ik aan ze denk, dat ze speciaal voor me zijn.

Ik heb er dus al weer een paar geborduurd en verstuurd en ik wil ze graag nog even laten zien. Misschien breng ik nog iemand op een goed idee!


Je kunt de boekjes heel persoonlijk maken, door de kleuren aan te passen aan de favoriete kleuren voor wie het is. Dat heb ik gedaan bij de vuurtoren, die ik normaal gesproken met rood zou borduren. Voor Annemiek koos ik voor een blauwe versie:


En in de bibliotheek zag ik een mooi borduurboek, "Vrolijke alfabetten in kruissteek", een boek van Cantecleer met als ondertitel "Een onmisbaar naslagwerk met 50 verschillende alfabetten". Echt een mooi boek, al vond ik het toen alsnog moeilijk om te kiezen. Er waren ook ontwerpen te breed voor deze boekjes en ik zag later dat ik ook grotere ruitjes had gebruikt dan voor de vorige boekjes die ik maakte. Uiteindelijk koos ik voor Irene deze I met vlindertjes:


Je hoeft niet beslist kruissteekjes te borduren, het kan ook met lijntjes! 
Er komt vast en zeker nog wel eens een boekje langs op de blog.

Vandaag ben ik met Lydia uit, een soort van "personeelsreisje". We gaan naar Dokkum, we willen in ieder geval naar Het Admiraliteitshuis. Hier is namelijk een tentoonstelling, "Wollig Dokkum, visserstruien en antiek breiwerk". Daar moeten wij van De Breimeisjes toch echt wel naar toe! Een verslag volgt vast nog.

Vandaag is ook de opening van Kunstroute Paradepaadje. Mijn "breidrage" ziet er zo uit:Als het goed is, houdt het samen met andere gehaakte en gebreide lapjes een boom warm!


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze altijd graag. 

6 opmerkingen:

 1. Leuk, Akkelien. Het is een mooi formaat boekje, makkelijk voor in de tas. Fijne dag vandaag!
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik blijf de boekjes leuk vinden, alleen zag ik ze bij ons in de action nog niet. En je kan ze echt wel met alles versieren! Je breidrage zal een stukje boom lekker warm houden en veel plezier op jullie personeelsuitstap!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De I met vlindertjes was een heel lief verjaardagscadeautje toen ik terug kwam van vakantie. Nogmaals dank!!

  liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie boekjes heb je weer gemaakt.
  Had ik maar eerder geweten van die tentoonstelling. Het lukt dit weekend niet meer om er naar toe te gaan... Maar misschien zien we nog foto's van jouw uitstapje??

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, prachtig die kruissteekboekjes !
  Dat idee ga ik onthouden.
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen