{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 22 augustus 2014

Na de vakantie - vrijdag

Na de vakantie - vrijdag


Deze eerste week na de vakantie vertel ik iedere dag iets over onze vakantie, het "rondje Noorwegen" dat wij maakten. Na maandag, dinsdag, woensdag en donderdag kom ik vandaag aan bij het vijfde deel.

We hadden een rit van bijna 300 kilometer, naar Vrådal. In Noorwegen hebben ze bijzondere staaltjes wegenbouwkunde en wat op ons indruk maakte was de Hardangerbrua. Ik heb hier een link bijgeplaatst voor als je er meer over wilt lezen. Deze brug over de Hardangerfjord is tussen twee lange tunnels en in elk van deze tunnel is een rotonde! Heel apart! De foto maakte ik vanuit de auto.


De fjorden zijn prachtig. Wij vonden ook het gebied rond de Sognefjord erg mooi.

Ons vijfde huis:

had weer een prachtig uitzicht:


In dit meer hebben we een aantal keer gezwommen. Je liep er in een paar minuten heen. Heerlijk water! We hebben ook een keer een bootje gehuurd en een paar uren gevaren op dit meer. Prachtig, hoor! 

Echtgenoot wilde al heel lang naar Noorwegen en ik had gezegd dat we dan zouden gaan als zoon "vroeg" vakantie zou hebben. Dat was dit jaar eindelijk zover. Ik wilde dit graag, omdat je dan lange dagen zou hebben. Nou, dat hadden we! De volgende foto is gemaakt om elf uur 's avonds.


Eigenlijk was het rond 1 uur 's nachts pas echt vrij donker. Toen we weer thuis waren, verbaasde ik me erover dat het om tien uur 's avonds al echt donker was! Dat hadden we zo'n drie weken niet gezien. Heel apart!

Op onze laatste rit, weer richting Oslo, zagen we nog een prachtige stavkirke, bij  Heddal.


Nog een souvenir uit Noorwegen: ik kocht drie bollen sokkenwol. Zoon heeft al zin in een paar echt warme sokken. Het garen is voor nogal dikke naalden, 4,5. De schema's die ik heb zijn geschikt voor naalden 2,5 en 3,5, maar Rita attendeerde me op Wolhalla, op deze website kun je diverse schema's én leuke patronen vinden. 


Wel leuk: echt Noors garen: Norgesraggen, van Viking-garn. Dat worden vast warme sokken, net zo warm als die mooie Noorse sokken van mij (zie de blog van woensdag)!

Denken jullie ook nog aan de give-away, het zonnebloemen-pakketje? Hier lees je er meer over én kun je een reactie achter laten als je nog mee wilt doen!
Het is alweer vrijdag! Vast een heel fijn weekend gewenst!

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze altijd graag. 

8 opmerkingen:

 1. Het staat vast, ik wil ooit ook eens naar Noorwegen. Zo een prachtig land !!!
  En natuurlijk moest je wol meebrengen, kan haast niet anders ;-)
  Fijn weekend nog
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een mooie foto's weer. Dank voor de link naar wolhalla, de matentabellen zijn erg handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's! En straks heerlijke warme Noorse sokken als aandenken aan jullie mooie vakantie.

  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele speciale brug en ook de andere foto's zijn weer de moeite! Dit land is echt wel een bezoekje waard, maar dat wist ik eigenlijk al. Dat je wol meebracht is gewoon een "must" voor ons, zou ik ook doen en dit worden lekkere warme sokken uit Noorwegen!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig! Door mijn ziekte mag ik zelf niet meer vliegen, dus een reisje naar Noorwegen zit er niet meer in. Maar dankzij jouw verslag en de foto's heb ik nu toch ook kunnen genieten van het mooie land! Dank je wel :-)

  Groetjes
  Peggy (poppe-mie.blogspot.be)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk al die mooie foto's van jullie vakantie.
  Het viel ons ook op in Zweden dat de nachten zo kort waren, kom je weer thuis is dat even omschakelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn stuurman komt komende week in Noorwegen aan, jammer dat ik hem niet even op kan zoeken.. ik zou er zo graag heen gaan! Ik geniet dan ook extra van de prachtige foto's die je ons laat zien! Nu nagenieten met de mooie wol ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, dan kun jij je stuurman vragen of hij wat van die mooie sokkenwol voor je meeneemt! Het breit lekker snel en is heerlijk zacht en zeer aantrekkelijk geprijsd. Ik heb een beetje spijt dat ik niet meer meegenomen heb....

   Verwijderen