{ 'anonymize_ip': true }

maandag 18 augustus 2014

Na de vakantie, maandag

Na de vakantie, maandag


Vandaag is het echt voorbij hier, de vakantie. Echtgenoot is al een hele week aan het werk en vandaag haalt zoon zijn rooster en boeken, moet er gekaft worden en morgen begint school.

En bij mij begint de blog weer echt! Met vijf blogs in de week, en weer om acht uur online.

Deze eerste week zal ik ook nog wat van onze vakantie vertellen.
Wij gingen naar Noorwegen! Een rondreis, geboekt bij Norge Reiser. We reden naar Kiel en gingen per veerboot naar Oslo en vandaar begon ons rondje Noorwegen. De donkere lijn op onderstaande kaart geeft onze route aan.


's Ochtends vanaf de enorme veerboot zagen we al de mooie kust van het Oslofjord:


We hadden vijf vakantiehuisjes, steeds voor drie nachten. En dit is ons eerste prachtige huisje, in Atnbrua:


Daar in de buurt hebben we vast een stavkirke bewondert, in Ringebu. Jammer voor ons was dat deze stavkirke in de steigers stond....


Dat is op zich al weer bijzonder, hoe ze zo'n constructie maken! 

Ik had wat handwerkjes mee en normaal gesproken brei of haak ik graag tijdens autoritten. Nu we in Noorwegen waren, heb ik dat eigenlijk nauwelijks gedaan! Ik wilde volop genieten van alles wat er te zien was! Ik was wel begonnen met een breiwerkje, toen we nog in Duitsland reden, namelijk met het door zoon gevraagde hoesje voor zijn nieuwe telefoon. Een hoesje met de Waterpoort, van Sneek! (Ik maakte al eens eerder een hoesje met de Waterpoort, kijk hier)


Dat ging niet zo voortvarend, want toen ik zover was ontdekte ik dat ik er beter kantsteken bij kon breien, omdat het later nog aan elkaar gezet moest worden. Uithalen en opnieuw beginnen dus. Bij de tweede poping was ik nog verder, toen ik ontdekte dat die nieuwe telefoon echt veel groter was. Op deze manier zou die hele waterpoort al klaar zijn op de helft van de hoogte. Ik had dus nog een aantal toeren moeten breien voor ik met de Waterpoort begon. Ik heb dit project toen stopgezet en na onze reis, weer thuis, alsnog af gemaakt:Zoon is helemaal blij met zijn Sneeker hoesje! 

Morgen weer wat over onze Noorwegen-reis én .... dinsdag - poppendag!

Liefs van De Breimeisjes!

2 opmerkingen:

 1. Wauw Akkelien, hoe mooi. Dat geloof ik dat je niet veel hebt gehandwerkt. Wat een mooi land.
  Gelukkig is het hoesje toch af geraakt en zeer geslaagd.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie hadden een prachtige reis lijkt me, ik droom ervan om de volgende jaren de scandinavische landen eens te bezoeken, ze trekken me allemaal aan. En dat hoesje is toch nog klaar geraakt, al was het in 3 keer :-)
  Ik doe voorlopig nog niet mee met de poppendag denk ik, alhoewel ik wel zou willen.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen