{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 21 augustus 2014

Na de vakantie - donderdag

Na de vakantie - donderdag


Deze week een klein vakantieverslag van ons "rondje Noorwegen" en ook weer wat op het gebied van handwerk, om weer in het ritme te komen! Na maandag, dinsdag en woensdag vandaag deel 4.

We reisden nu naar Voss, waar huis nummer vier stond. Dit was een lange rit, zo'n 350 kilometer. We begonnen met mistig en miezerig weer. Tijdens onze eerste stop onderweg hadden we belangstelling van een paar koeien. Echtgenoot dronk koffie en zoon en ik een kop thee. Het theezakje legden we even op de picknicktafel, om het later naar de afvalbak te brengen. Dat is dus niet gelukt, want deze roodbonte koe had kennelijk zin in een wolkje thee in haar melk: met een grote haal van haar tong verdween het naar binnen. Ik hoop dat het haar goed bekomen is!


Het werd steeds warmer. De mensen die we tegen kwamen liepen ook allemaal in korte broek. Kennelijk was rond de Geirangerfjord een slechtweer-frontje blijven hangen. De rest van de vakantie was het buitengewoon zomers weer, tot ruim over de dertig graden!

Het was een prachtige rit! Heel veel foto's gemaakt! We kwamen ook langs Vik waar de mooiste stavkirke staat:We bereikten uiteindelijk Voss.


Ons vierde vakantiehuis was een appartement, wij "woonden" hier en hadden een mooi groot balkon aan de oostzijde, 's ochtends zon dus. Heerlijk, want dan was het daar 's avonds niet zo heet! Prachtig uitzicht ook weer:


In deze vakantie heb ik weinig gehandwerkt. Ik schreef maandag al over het hoesje voor zoon. Mijn andere werkje was een sjaaltje voor mezelf van Katia Jaipur (ik blogde eerder over dit garen, kijk hier). 
De steek die ik gebruik heet "kleine schalie" volgens mijn breiboek. Het is een patroon over vier naalden, de eerste naald is met samenbreien en omslagen, dan een naald averecht en vervolgens twee naalden recht. Goed te doen dus en een mooi effect:Ik had ongeveer één bol op tijdens de vakantie. Na één bol was de sjaal al zo'n 80 cm lang, dus ik krijg een mooie lengte. Inmiddels ben ik met de tweede bol bezig. 

Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom!

10 opmerkingen:

 1. Je foto's blijven mooi !!!! zalig...
  Deze steek voor je sjaal is inderdaad best te doen. Op vakantie mag het niet te ingewikkeld zijn hé. De kleur vind ik ook zeer geslaagd.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie sjaal! en jeeee, ben gewoon jaloers als ik al die vakantiefoto's zie...ben vroeger ook in Zweden en Noorwegen geweest, zou er graag nog eens heen gaan..maar ja, dat is voorlopig niet voor me weggelegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om jouw vakantieverslag te lezen!
  De sjaal ken ik: ik heb het patroon gebruikt voor de feestsjaal voor mijn moeder. Zij heeft de sjaal gedragen op het huwelijksfeest van onze dochter, 2 weken geleden!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Betsy, ik dacht al dat ik dat zag op jouw blog, dat het dezelfde steek was. Leuk om te breien!

   Verwijderen
 4. De sjaal lijkt wel op mijn sjaal, ook met die schulpjes. Leuk hè met dat verloopgaren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is echt superleuk met dit garen! Jouw sjaaltje zet ik ook nog een keer op de blog, Annemiek!

   Verwijderen
 5. Prachtig is je sjaal!
  Ik wil zeker ook nog eens naar Noorwegen, het ziet er zo mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's alweer, zeker van die prachtige kerk! Je sjaal is wel heel mooi hoor, door het steekje, maar vooral door de wol vind ik!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Thank you for visiting my country. Lovely photos and all good thing to say, except the Cow who stole your tea ;) Loved your blog, I will put you on my list in my blog. Have a nice day.

  BeantwoordenVerwijderen