{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 8 augustus 2014

Vakantietijd - Een nieuw inktvisje

Vakantietijd - Een nieuw inktvisje


De mentor van zoon heeft een dochtertje en natuurlijk wilde ik daar weer wat voor haken. Ik vroeg zoon wat hij het leukst vond. En ineens kwam op het eind van een middag de vraag: "Kun je een inktvisje maken en dat het morgen klaar is?" 

Dat lukt me niet! Het inktvisje op zich wel, maar die tentakels zijn best veel werk en het komt ook op je handen aan. Bovendien vind ik dat ook minder fijn om te doen. Bij de earlybirdjes doe ik er dan ook wel eens twee van die "slierten" op een dag, om het nog wat leuk te houden. Uiteindelijk kreeg ik het toch nog de volgende dag klaar. Een inktvis "moet" er dan ook nog eens beslist acht hebben!Ik gebruikte weer het mooie verloopgaren van Larra. En haakte zo'n beetje volgens dit patroon. Ik heb de mindering wat uitgerekter gedaan, de ene toer minderen en de andere toer niet, om en om en dan verandert het model.


Mijn "tentakels" vallen ook heel anders uit. Ik haak de lossenrij op een dikkere haaknaald, zeg maar een nr 3,5 en dan haak ik halve stokjes met naald 2,5. Afwisselend 2 en 3 steken in 1 losse.En daar zit ze dan!Uiteindelijk heeft het inktvisje hier nog een tijdje in huis gelegen.... Inmiddels is zoon op kraambezoek geweest en is dit nieuwe inktvisje ter plaatse, bij het  nieuwe kindje Petra!

Het is weer vrijdag! Fijn weekend allemaal!


Liefs van De Breimeisjes!

3 opmerkingen:

 1. Ze ziet er schattig uit! Enne de haast was dus niet zo heel erg nodig.......;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die inktvisjes blijven leuk om te maken en te geven, je hebt mooi garen gebruikt! Petra heeft een tof cadeautje gekregen!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk gemaakt, dat wordt vast enorm gewaardeerd :-)
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen