{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 20 augustus 2014

Na de vakantie - woensdag

Na de vakantie - woensdag


Deze week geef ik een klein verslag van onze vakantie in Noorwegen, in combinatie met iets  dat met handwerken te maken heeft. Op maandag en dinsdag liet ik al wat zien en vandaag laat ik jullie meereizen naar ons derde vakantiehuis.

Dat is tussen de Trollstigen en de Ørnesveien, de trollenweg en de adelaarsweg. De hele vakantie hadden we schitterend weer, behalve tijdens deze paar dagen. Dat was qua spectaculaire uitzichten wel een beetje jammer natuurlijk.
Het huis is echt geweldig. Dit huis gaf ons het beste THUIS-gevoel. Het is aan een meertje en voor het huis is zo'n mooi terrasen dan het uitzicht....


Dan hoef je eigenlijk verder niks meer! Maar ja, dit was dus ook een heel bijzonder deel van Noorwegen! Op de volgende foto zie je de Trollstigen.


En via de Ørnesveien zijn we naar Geiranger gereden. We zijn daar op de veerboot naar Hellesylt gegaan en zo kon ik onderweg nog deze foto maken van de haarspeldbochten van de Ørnesveien:


De rit van de camping naar dit huis was zo'n 240 kilometer. Nu valt die afstand op zich wel mee, maar in Noorwegen rijdt je daar heel lang over. Je rijdt echt nooit harder dan 80 km per uur, en vaak langzamer. Ook zaten er een paar stukjes "veerboot" bij. Wij deden er zo'n acht uren over. Ook doordat we onderweg een hele leuke stop in Molde hadden. Dat was beslist de moeite waard. Er was markt en wat zag ik daar voor moois:


Ik heb een paar gekocht: mijn souvenir uit Noorwegen!


Voor 100 kronen, dat is ongeveer 12 euro. Of ze echt handwerk zijn, weet ik niet zeker. Het is in ieder geval niet rond gebreid, zag ik, er is een naad aan de binnenkant. Ik heb inmiddels al redelijk wat sokken-brei-ervaring (o.a. hier en hier te zien), maar weet niet of ik ooit voor mezelf een paar ga breien. Ik vind het heel leuk dat ik nu deze mooie sokken heb. Op blij-dat-ik-brei zag ik toevallig afgelopen weekend ook soortgelijke sokken mét een patroontip!

Zoon kocht ook wat op deze markt. Er waren namelijk ook allemaal geweldige mutsen te koop:
Zoon koos voor Mario:


Wij zijn al klaar voor als het koeler wordt! 

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom!

4 opmerkingen:

 1. Ik zou daar nooit meer weg zijn gegaan. Prachtig!! Ik heb gister mijn eerste paar sokken afgemaakt, lang niet zo mooi als deze. Dit zijn kunstsokken...gave muts, daar gaat hij mee opvallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. great !
  Greetings from Poland :)
  Katarzyna


  www.sajuki.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig land. Mooi dat we mogen meegenieten.
  De sokken zijn leuk en wat een te gave muts heeft de zoon gekozen.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar zou je toch voor altijd willen wonen, zo mooi! Die sokken zou ik ook niet kunnen weerstaan hoor, daar had ik ook een paar van meegebracht en je zoon is klaar voor de winter!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen