{ 'anonymize_ip': true }

maandag 26 februari 2024

Wol vilten (2)

 Wol vilten (2)


Vorige week kon je lezen dat ik mandjes haakte van sokkenwol, met het doel ze te laten vervilten in de was. Een ideetje voor de handwerkavond.

Ik haakte ook een paar hartjes. Ik maak meestal iets kleins om bij de patronen te doen, als voorbeeldje of als aardigheidje. Een vervilt hartje leek me super toepasselijk, omdat het nog vóór Valentijnsdag was. Zoals je ziet zijn het die Swirly hartjes waar ik ook al eerder een blog aan gewijd heb.

Hier zijn m'n hartjes vóór het wassen.


Na het wassen mis ik er eentje 🤔
Die is nog steeds niet boven water! Ik haakte er nog een hartje bij, zodat ik het verschil kon laten zien:


Het garen met verlopende kleuren is goed vervilt, het rode garen niet.
Het is en blijft een experiment! Ik heb ze met een 40º was mee laten draaien, met o.a. spijkerbroeken, en met een 60º was, met o.a. handdoeken. Het was na de eerste keer al zo vervilt, het veranderde niet extra na de warmere was.
Ik haakte uiteindelijk kleine labeltjes voor aan de pakketjes (zie deze blog). Maar goed ook, want een van de dames die naar de handwerkavond kwam, blijkt allergisch te zijn voor wol.

Dit hele project is een groot experiment: welk garen vervilt en welk garen niet? Leerzaam en zo kan ik toch garen waar ik aan twijfelfde voor sokken gaan gebruiken. Maar hoe gaat het nu met de mandjes aflopen? Daarover later meer 🙂


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

3 opmerkingen:

  1. Huh, hoe kun je nu een hartje kwijt zijn? In de wasmachine verdwenen? Leuk voor degene die het vindt bij het ontmantelen van de machine als hij het niet meer doet, haha! Minder leuk als het hartje daar schuldig aan wordt.
    Leuk experiment.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je Swirly hartjes zijn hartstikke leuk. Je bent fijn aan het experimenteren en ik ben benieuwd
    naar de mandjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou, de ene wol vervilt dus wel.. de andere weer niet...
    Leuk experiment is dit en voor jou straks handig om te weten!

    BeantwoordenVerwijderen