{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 4 oktober 2019

Crea 5219 INSPIRING en dierendag

Crea 5219 INSPIRING en dierendag


De quote van de week: 

Inspiratie
is 
elke dag werken

In mijn geval is het "(bijna) elke dag bloggen", denk ik. Dan ben ik bezig met woorden zoeken, ideetjes vinden, andere blogs lezen. Daaruit komt dan vanzelf inspiratie.
Het is ook een label dat ik regelmatig toevoeg aan een blog. Op het moment dat ik deze blog schrijf, zie ik dat ik het al bijna 200 keer heb toegevoegd 😄
Als je benieuwd bent naar die blogs, dan wens ik je veel scrollplezier, hier is de link: "inspiratie". 

Deze zomer vertelde m'n vriendin Henriëtte dat ze na ruim 20 jaar met kleuters te hebben gewerkt, na de zomervakantie groep 6/7/8 ging doen. Ze had er heel veel zin in, heeft in de vakantieperiode met veel plezier de rekenmethode gelezen en was ook helemaal geïnspireerd om handwerklessen te gaan geven. Zo leuk!
Dát inspireerde mij weer om eindelijk een begin te maken met de grote opruiming en zo gingen er 5 tassen vol garen met haar mee naar school:


Ik gaf haar ideeën mee, zoals werken met de breivork en de knoopster en leende haar mijn leuke boekje "Hoe overleef ik wildbreien" van Francine Oomen. 


Armbreien kwam ook voorbij en uiteindelijk vond ze voor haar eerste handwerkles de techniek handbreien. Kijk dan, hoe leuk:


In dit filmpje kun je zien hoe het werkt.

Ik heb Henriëtte nog wel op het hart gedrukt om niet boos te worden op de kinderen als binnen no time de voorraad wolletjes er zo uit ziet:


Dat is een jeugdtraumaatje van mij 😊
Mijn handwerkjuf van de lagere school ontdekte na anderhalf jaar niet in de doos met restjes gekeken te hebben dat het er ongeveer zo uitzag. Dat was volgens mij al die tijd al zo geweest, maar wij hebben een paar handwerklessen de boel moeten ontknopen. 
En toch konden wij er niks aan doen en dit kan je alleen voorkomen door de uiteinden echt vast te zetten. Kort geleden las ik daarvoor een goed idee: haarspeldjes.

Zo, en nu ben ik heel benieuwd naar waar anderen aan dachten bij het woord van de week. Kijk je mee?
Hier is mijn lijstje met linkjes:



Wil je wat vooruit kijken naar de volgende woorden? Hier vind je de lijst! 


Vandaag is 't ook dierendag en daar wil ik niet zomaar aan voorbij gaan. Op deze dag komt er een blog van mijn online bij Breiclub,nl, over poezen. Je vindt de blog hier.

Ik heb ook in mijn archief gezocht en zowaar: 2 patronen op dierenvlak.

De vosje-broches:


Het patroon vind je hier
En de kipjes!


Dit patroon vind je hier
Er is ook een sleutelhangerversie, die vind je hier
Fijne dag en voor de dieren: een goede dierendag! 
Ook wens ik iedereen een heel fijn weekend. Geniet ervan en denk aan de happy momenten🍀!


Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

7 opmerkingen:

  1. Wat leuk! Handwerkles op school. Ik dacht dat allang niet meer gedaan werd. Of zou het per school verschillen. Gelukkig heb ik het wel gehad. (Zeg ik nu, geen idee of ik er toen ook zo over dacht :) ja wolletjes in de knoop is een bekend verschijnsel. Leuk dat je je vriendin gelijk van materiaal kon voorzien. De kinderen hebben er vast plezier van. Fijn weekend ook jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, je hebt je vriendin (en nu ook de lezers van je blog) weer flink geïnspireerd en daarmee ook haar leerlingen, bij elkaar behoorlijk veel mensen, top!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ben jij een inspirerende vriendin en daar profiteert de school weer van.
    Mooi die vosje-broches.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik had het nog nooit gezien, je label 'inspiratie'... , maar wat leuk! En wat inspireren we elkaar toch via de blogs.
    Het is wel bijzonder dat je vriendin handwerkles gaat geven... dat gebeurt bijna op geen enkele school meer. En kinderen vinden het zò leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk dat je je vriendin ideetjes aan de hand (en de arm😉) hebt kunnen doen en heerlijk dat je garen zo een mooie bestemming hebt gekregen!
    Oh al die draadjes door elkaar in de doos, je kan me er bijna niet blijer mee krijgen, ik vind het ontwarren ervan altijd weer zo'n leuke, ontspannende klus....
    Over de spreuk ga ik even nadenken, want ik 'snap' hem nog even niet🤔😉

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het sprak mij direct aan de spreuk. Voor mij zou het niet werken om stil te gaan zitten wachten op inspiratie. Als ik bezig ben, aan het werk dus, dan komt het juist wél.

      Verwijderen
  6. Het lezen van al jullie blogs levert ook al heel wat inspiratie op. Leuke kippetjes heb je gepost (inspiratie) :).

    BeantwoordenVerwijderen