{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 12 april 2017

Snellere kipjes - sleutelhangers

Snellere kipjes - sleutelhangers


Bijna Pasen en mijn snelle kipje is momenteel best wel een veel bekeken blogje. Dus zou het zomaar kunnen dat er wat van deze snelle kipjes zijn gehaakt 😊

Ik haakte ook een sleutelhangerversie en voor de handwerkavond van afgelopen maandag schreef ik het patroon uit. En dat deel ik vandaag hier. 


Je kunt het aantal steken naar smaak aanpassen. Ik haakte 18 lossen en daarop 17 vasten en steeds een keerlosse. 
Na 9 ĂĄ 10 toeren is 't groot genoeg. Vouw dubbel zodat je kunt meten of het vierkant is.
Dan twee naden dichthaken. Ik laat nu ook die naden aan de buitenkant, is eigenlijk wel leuk en je kunt er makkelijk de snavel en kam aan vast haken.
Ik hield hier een lange draad en die stak ik met een naald naar de laatste naad.
De laatste naad vouw je overdwars dubbel en die haak je ook dicht met vasten. Wel even goed opvullen voordat je dat doet!Nog steeds draad over! Die gebruik ik later om het ophanglusje van te haken, dus je hoeft 'm nog steeds niet af te hechten.Aan die laatste naad haak je de pootjes: ik haakte 12 lossen, daarna een halve vaste in de 5e losse vanaf de haaknaald, dan 4 lossen, weer 1 halve vaste in diezelfde losse, en dan nog eens 4 lossen en 1 halve vaste in diezelfde losse. Draadjes afknippen en afhechten, het ene draadje kun je direct het lijfje insteken, het andere "weef"je eerst door het pootje en dan steek je het ook het lijfje in. 
Haak 2 van deze pootjes.Op de achterkant een "kam" haken: Aanhechten in een steek en in diezelfde steek *1 losse, 1 half stokje, 2 lossen, 1 halve vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald, 1 half stokje*, in de volgende steek 1 halve vaste en dan van * tot * in diezelfde steek en in de volgende steek weer 1 halve vaste en van * tot *. Eindig met 1 halve vaste in de volgende steek. Ook nu kun je een langere draad nemen en doorsteken naar de voorkant voor de snavel.Voor de snavel aan de voorkant in de 2e steek vanaf de bovenkant aanhechten en in diezelfde steek 1 losse, 1 half stoke, 1 stokje, 2 lossen, 1 halve vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald. In de volgende steek achtereenvolgens 1 stokje, 1 half stokje en 1 vaste. In de volgende steek 1 halve vaste. Afhechten.


Haak nog een ophanglusje: breng die ene lange draad tussen de voorste 2 punten van de "kam" en haak daar ongeveer 25 lossen. Maak er een lusje van door het met een naald het uiteinde bij het begin vast te maken en hecht af. Daar kan een sleutelring aan. Maak met kraaltjes en lovertjes oogjes of borduur ze er op.Omdat het bijna Koningsdag is, nam ik ook wat haakideetjes in 't rood/wit/blauw/oranje. En ineens haakte ik ook een rood/wit/blauw/oranje kipje:
Snel klaar! En ze kunnen ook in de paastakken. Dan kan het zelfs wel zonder sleutelring!

Hier zijn wat kipjes van de handwerkavond, in een mandje eieren bij Sterk & sVeer. De eierdopjes zijn daar te koop. De kipjes niet.Bij het haken van een van de kipjes had ik nog wel zomaar, zonder planning, een heuse planned pooling:
Het is wat smal, wél grappig! Met deze kleuren zie je het ook veel beter dan bij het garen van m'n vorige pogingen.


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.8 opmerkingen:

 1. Ze zijn leuk!
  Grappig effect met het garen, daar ga je vast nog wel wat mee doen, denk ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit zijn inderdaad hele snelle kipjes. Lief gemaakt.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die snelle kipjes van jou zijn leuk! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ze zijn ook zo grappig !!!
  heel veel groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een grappige kipjes! Fijne Pasen. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een leuk klein even tussendoor kipje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een mini kippeke, haha, leuk als je zo ziet in de collage,
  het zijn gewoon schattige gekkies!!!

  BeantwoordenVerwijderen