{ 'anonymize_ip': true }

maandag 16 september 2024

Creatief Café tweede keer in augustus

Creatief Café, tweede keer in augustus


Op 4 september was het eerste Creatief Café van deze maand. We waren in totaal met 14 personen, al ging de een eerder weg en kwam een ander een tijdje later. Dat maakt allemaal niks uit natuurlijk. Ik begreep dat er ook mensen al om 14.00 uur zijn. Dat haal ik zelf nooit!

Er was weer zoveel moois te zien. Anneke en Loes zijn allebei met zo'n prachtig patroon van mozaïek haken bezig.
Loes haakte ter plaatste de laatste toer van deze geweldige tijger:


Anneke maakt een kat, ze heeft hetzelfde verloopgaren dat gebruikt is voor de onderste versie. We zijn allemaal benieuwd hoe dit gaat worden. Het is een prachtig ontwerp, ik ben er weg van.

Wilke haakt nog steeds bloemetjes, heel veel bloemetjes:


Er moet nog veel bij, ze wil er een deken voor zichzelf van maken.

Yke haakt momenteel van die leuke sleutelhangers. Die worden verkocht t.b.v. het dierenasiel in Sneek. Ze had er al een heel stel klaar, je ziet ze op de volgende fotocollage. Agnes zat naast haar, die had haar leuke knuffel mee, die krijgt nog een vestje.
Verder leerde ze nu van Yke hoe ze ook zo'n grappige sleutelhanger maakt, dat is die onderste foto.


Suus maakt een poppentruitje. Anneke (de andere Anneke) haakt nog steeds aan haar deken, dit deel heeft ze nu klaar. Leuk om te zien hoe het gaat worden.


Op de onderste foto zie je een tas, die is gemaakt door Froukje. Erg mooi, met een voering erin en een ritssluiting. En ze maakt nog zoiets.

Mattie had precies weer een vierkantje af, ook voor een deken. Een project van restjes sokkenwol. De foto daarnaast maakte ik per ongeluk, maar wel leuk om te laten zien. Het is het truitje dat Henne voor zichzelf haakte van het garen dat ze gebruikte voor een jurk voor een kleindochter. Ook een restjesproject eigenlijk 🙂


Op de foto onder haar truitje zie je waar ze nu mee bezig was. Gehaakte sneakers voor haar jongste kleinzoon. Zo ontzettend leuk. De andere foto zijn polswarmers van Tara. Van deze mooie kleurige sokkenwol (Regia) had ze al sokken gebreid. Er was nog garen over, nu heeft ze straks ook vrolijke polswarmers. 

En onze koffie/thee was deze keer extra feestelijk:


Jacobien had vlak van te voren heerlijke mini appeltaartjes gebakken, ze waren nog warm. Echt heerlijk! Het was weer super leuk en gezellig.

Het Creatief Café in de bibliotheek in Sneek is steeds op de eerste en derde donderdag van de maand. De eerstvolgende keer is dus op 19 september. We zijn er van 14.30 - 16.00 uur. Iedereen neemt zelf een handwerkje mee. Een andere creatieve hobby mag natuurlijk ook. Koffie/thee is tegen een sympathieke vergoeding verkrijgbaar. Kom je ook? Voel je welkom!

Veel gezelligheid, veel kennis én inspiratie.

Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

vrijdag 13 september 2024

Vriendelijke vrijdag en Tips & Tricks (3)

Vriendelijke vrijdag en Tips & Tricks (3)


Het is de tweede vrijdag van de maand, tijd voor de bloghop. In juli was de eerste aflevering van Tips & Tricks, een nieuw voorstel van Elizabeth oftewel Busy Bessy. De tips en tricks kunnen van alles zijn. Ik citeer Elizabeth:
"Je kunt hierbij denken aan allerlei handigheidjes of weetdingetjes b.v. op het gebied van bloggen, huishouden, gezondheid, opbergen van spullen, etc..."
In deze blog legt ze nog eens uit wat de bedoeling is en je vindt daar ook de data.

Vandaag dus de derde aflevering!

Dit is een tip die ik zelf bedacht, noodgedwongen. Ik heb 'm eerder gedeeld, maar dit is een mooi moment om de tip nog eens onder de aandacht te brengen. Het gaat over knijpers.


We waren in Frankrijk op vakantie en ik had een leuke brei-opdracht. Ik was bezig met een paar blokken voor een kerstdeken. Garen en naalden had ik bij me, maar ik wilden blok breien met schaapjes erin. Kleurwerk dus en dan werk je met kleine bolletjes. Dat zou kunnen met zogenaamde breivisjes, maar die lagen thuis.

Toevallig had ik daar net een pakje knijpers gekocht omdat die niet aanwezig waren in het vakantiehuis. Hele leuke knijpers:


Dat was de oplossing!


Je ziet het in de collage hierboven, de witte draad liet ik gewoon meelopen. Ik vulde een paar knijpers met groen garen. Je kunt de draad tussen de knijper doen, zodat de draad niet onnodig afrolt. Ook kun je de knijpers onderaan de werk vast "knijperen", dat zie je op de derde foto/ En op de vierde foto zie je het uiteindelijke blok met schaapjes.

Knijpers kun je verder gebruiken om bijvoorbeeld patronen bij elkaar te houden:


Of om de steken op de naalden te houden als je je werk weglegt:


Dit is ook bij haakwerk te gebruiken.
Knijpers, hoe kun je zonder? Ik gebruik ze ook vaak om een zak dicht te maken, bijvoorbeeld de aangebroken broodzak die in de vriezer ligt.
Heb jij er ook leuke andere toepassingen voor?


Ik ben heel benieuwd naar Tips & Tricks van anderen. Ik houd het in de gaten, via de blogs die ik al volg en via Elizabeth. Ik ga de links in de loop van dit weekend toevoegen.

Tips & Tricks vind je ook bij:




Op deze vrijdag wens ik je graag een vriendelijke dag
en een heerlijk weekend 🍀🍀🍀

Liefs van Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

donderdag 12 september 2024

Boeken over borduren

Boeken over borduren


Ergens in juli kreeg ik een bijzonder verzoek. Of ik iets wilde borduren, een ringkussen.
Ik had geen idee hoe zoiets eruit zou moeten zien. Ook houd ik eigenlijk niet van borduren en dan moet het ook nog een kussentje worden. Dat betekent  naaiwerk, ook helemaal niet mijn ding. Dus ik reageerde met dat ik dit niet ging doen.

Toen kwam de vraag of ik iemand anders wist die dit zou kunnen en daar reageerde ik weer op en zo hadden we een paar keer contact en het hele idee triggerde me toch. Het zou iets moeten worden met wilde bloemen erop, in warme kleuren en in ieder geval de namen erop.

Lang verhaal kort: ik ging de uitdaging toch aan. Ter inspiratie haalde ik wat boeken van de bibliotheek:


Het eerste boek heet "Kleurrijk borduren in kruissteek" en is van drie ontwerpsters. Het is gevuld met werkelijk prachtige patronen voor kleine kussentjes en biscornu's (dat zijn speldenkussens in een specifieke vorm). Ik heb dit helemaal niet gebruikt omdat ik geen kruissteken wilde borduren.

Het tweede boek is "Modern borduren. Basistechnieken stap voor stap" van Jennifer Cardenas Riggs. Hierin vind je 30 projecten. O.a. dat schitterende kussen dat je hieronder op de tweede foto ziet:


Hieruit haalde ik wat inspiratie. Foto 3 is van het boek, op de laatste foto zie je mijn versie op het ringkussen, vast een kleine preview van mijn werk.

Het derde boek heet "Tiny stitches" en is van Irem Yazici. Heel leuk boek met mooie voorbeelden en erg leuke borduurwerkjes. Foto 2 is uit het boek.


Op de derde foto zie je mijn versie toen ik dat zo'n beetje nadeed. Die gele bloem van foto vier zou ik ook ongeveer zo maken, maar die werd uiteindelijk toch anders 🙂
Ik heb heerlijk op mijn gevoel geborduurd en dus werd alles toch gewoon een beetje anders.

Het vierde boek is "Steekjes met liefde" van Mandy Shaw. Hierin vind je uitleg over 11 verschillende steken en 20 leuke projecten. Ik laat je vandaag vast zien welke foto mij inspireerde tot iets op het eindresultaat.


Volgende week laat ik je meer zien van dit bijzondere project.

Wat fijn dat ze in onze bibliotheek zoveel handwerkboeken hebben! Het was erg leuk om in deze boeken te zoeken naar mogelijkheden en inspiratie te vinden.

Vind jij borduren leuk om te doen?


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

woensdag 11 september 2024

Bloemen in de (na)zomertijd (11)

Bloemen in de (na)zomertijd (11)


In de zomertijd "recyclede" ik hier en daar eens een blogideetje. In september, de nazomer, ga ik daar nog even mee door.

In deze serie laat ik bloemen zien uit mijn Bloemen-alfabet en vandaag is het de hortensia. Ik heb er heel wat in de tuin staan, een witte en veel roze varianten.
Deze foto's heb ik allemaal in eigen tuin gemaakt, op 1 dag. Sommige bloemen dus nog echt in de knop, zoals de eerste. De middelste onder is al over het mooiste punt heen.


De hortensia heb ik ook gehaakt voor mijn Bloemen-ABC, dat werd dit bloemetje:


Dit patroon vind je hier.
In die blog vind je ook een link naar een eerdere versie. Die bewuste blog, uit 2016, wordt nog opvallend vaak bekeken. Bijzonder vind ik dat.


🌻  
🌻  🌻  🌻  🌻  🌻  🌻  🌻  🌻  🌻  🌻


Alle bloemen van mijn Bloemen-ABC vind je makkelijk terug via deze blog.
De komende weken zie je een aantal weer langskomen.


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

dinsdag 10 september 2024

Dinsdag - poppendag Eleonoor in het nieuw (1)

Dinsdag - poppendag Eleonoor in het nieuw (1)


September is al lang begonnen. Het wordt tijd voor nieuws op de poppendag. En Eleonoor heeft nog wat nieuws om te laten zien.

Eleonoor is een pop van Maria en ze had kort geleden al een twee leuke sets gekregen, namelijk deze en deze.
Toch kwam er nog een setje bij. Maria zag nog steeds verbeterpuntjes in het patroon en bedacht weer een leuke kleurencombinatie. Hier is het begin:


Voor- en achterkant zijn al bijna af:


Ook dit setje heeft knoopjes nodig en een leuke applicatie:


Maria is echt dol op knoopjes, dus kon ze het niet laten om deze knoopjes ook mee te nemen:


De knoopjes en de applicatie kunnen erop en dan mag Eleonoor passen:


Dat staat haar goed:


Er komt natuurlijk nog meer bij, dus dit wordt vervolgd.


Nu ga ik kijken of er ook poppen- of ander nieuws is bij

Ria

En kijk deze keer ook even hier bij Ilse. Zo leuk!

Als je ook mee wilt doen aan poppendag, voor een keertje of voor langer, laat het dan weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer. Het is zo leuk om ideeën te delen en elkaar te inspireren.
Je mag me hierover ook mailen: debreimeisjes@gmail.com.
In oktober ga ik de lijst weer eens even bijwerken.


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

maandag 9 september 2024

Nazomeren/voorherfsten (1)

Nazomeren/voorherfsten (1)


September, dat is een maand dat je eigenlijk nog wel wat aan het nazomeren bent. Dat vind ik altijd wel lekker klinken, maar eigenlijk ben je ook gewoon een beetje aan het "voorherfsten".
En dat is dan weer geen echt goed Nederlands woord.

In de zomermaanden hadden we ook al wat zomerstormen en daardoor viel er al weer van alles van de bomen. Ja, dat doet toch ook al ernstig aan de herfst denken...

In m'n herinneringen op Facebook kwam ik tegen dat we in een jaar slechts drie peren aan onze perenboom hadden en daarvan waaiden er dan ook nog een paar te vroeg van de boom. Dit was wat er dit jaar gebeurde:


Ineens 9 peren uit de boom. En zoals je ziet zijn er ook heel veel aan getast...

Gelukkig was onze zoon op vakantie in Frankrijk en hij nam perenjam mee:


Dan hebben we dat maar! Lekker.

Ik stop nog wat "toffe peren" in deze blog. Die heb ik al eens vaker laten zien.


Eerder maakte ik zelf wel perenjam en zo'n pot jam is een leuk cadeautje. Zeker met zo'n gehaakt kleedje erop.


De volgende peer, dat is een sleutelhanger. Al deze foto's liet ik ongeveer een jaar geleden ook zien. In deze blog vind je alle linkjes naar informatie over de patronen. Ook een link naar hoe ik perenjam maakte.


Peren horen echt bij deze tijd van het jaar. Een beetje bij de nazomer, ook alvast een beetje bij de herfst.

🍐  🍐  🍐  🍐  🍐


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

vrijdag 6 september 2024

Vriendelijke vrijdag en verhuizen

Vriendelijke vrijdag en verhuizen


Onze buurtjes kochten een ander huis, ze gingen verhuizen. 't Zijn de officiële baasjes van "onze" deeltijdpoes Ted.

Ik had nog bedacht dat ik wel even een kruidkoek kon bakken, lekker voor op de verhuisdag, maar 't ging ineens zo snel, dat ik daar gewoon te laat mee was. Ik heb nog wel een nieuwe sleutelhanger gemaakt.


Een gebreid huisje in de kleuren van Sneek. Ze blijven namelijk wel in deze stad wonen, zelfs in dezelfde wijk.


Het huisje heb ik opgeleukt met borduurwerk. Hierboven zie je al een klavertje vier en de ramen van de "huisjeskant", verder kwam er nog een hartje op en een vergeet-me-nietje.


Dat vond ik wel mooie symbolen om mee te geven. We wensen hen veel geluk in het nieuwe huis, en veel liefs. En een vergeet-me-nietje is zeker toepasselijk. 


Nu maar hopen dat het nieuwe huis voor hen snel als THUIS zal voelen. 
Ted blijft bij ons wonen, hebben we onderling afgesproken. En dat vinden wij heel erg leuk, een zeer bijzonder afscheidscadeau 🐈

Wil je ook zo'n huisje breien? In deze blog lees je hoe ik dat doe. Onder het label "huisje" vind je veel meer inspiratie.


Op deze vrijdag wens ik je graag een vriendelijke dag
en een heerlijk weekend 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.


donderdag 5 september 2024

Boeken die ik las in augustus

Boeken die ik las in augustus


Door de leuke "bloghops" die Elizabeth van Busy Bessy verzint, kom ik op allerlei andere blogs terecht. En zo kom je nog eens op ideeën.

Zo las ik hier bij Adriaantje, op de blog "Gewoon lekker thuis", welke boeken ze in de maand daarvoor gelezen had. Dat vind ik wel een leuk idee, dus ik hield direct bij wat ik las in de afgelopen maand.


"Hindergroen" van Martine Bijl. In dit boek vind je een verzameling stukjes die ze over haar leven schreef, over haar jeugd, over haar werk, over haar herstel, etc.
Ik vond niet alle stukjes even boeiend, toch wel aardig om te lezen. Ik vond het altijd een geweldig leuke vrouw.


"Het paradijs" van Nicolien Mizee. Dit is een heel dun boekje met 7 verhalen, die allemaal met tuinen te maken hebben. Eerder las ik van haar "Moord op de moestuin" en ook dat ging dus over een tuin. Zij heeft een hele prettige schrijfstijl. Dat boek vond ik geweldig en deze verhalen heb ik ook met plezier gelezen.


"Wat Alice vergat" van Liane Moriarty. Dit vond ik echt een geweldig leuk en boeiend boek! Aan het begin van het boek is Alice gevallen en als ze bijkomt, is ze tien jaar van haar leven kwijt. Het duurt een hele tijd voor ze alles weer weet. Ze denkt dat ze net getrouwd is en zwanger is van haar eerste kind, maar blijkt al drie kinderen te hebben en in scheiding te liggen. 
Ik heb er echt van genoten en wil zeker meer van deze schrijfster lezen.


"Van Chanel naar flanel" van Marijke Vos. Dit is een heerlijk Feelgood-boek. Weer een van de Feelgood five. Dit is het eerste boek dat ik van Marijke Vos gelezen heb. Het speelt grotendeels in Canada en nu wil ik daar eigenlijk ook een keer naar toe 🙂
Heel aanstekelijk dus, het verhaal over Jennifer. Een heerlijk verhaal, ook een aanrader. En Jennifer heeft een zus, daar heeft Marijke ook een boek over geschreven. Dat wil ik ook wel lezen.

Het volgende boek is ook dezelfde schrijfster. Het is het eerste deel van een serie van drie.


"Edwards keuze" heet het en de serie heet Ridgewoon Hall. Het speelt deels in begin 1900 en deels zo'n 120 jaar later. En die verhaallijnen lopen door elkaar en komen samen. Een beetje vergelijkbaar met de "Zeven zussen"-serie, maar toch ook wel heel anders. Dit eerste deel speelt voor een groot deel in Schotland en dat land had m'n hart al gestolen, door andere boeken en doordat ik er vorig jaar geweest ben. Ik ben heel benieuwd naar de andere delen!


Ik weet nog niet of dit een vaste rubriek wordt. Wel leuk om zo bij te houden hoeveel ik eigenlijk lees!
Adriaantje liet afgelopen zaterdag hier zien wat zij las in augustus.


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

woensdag 4 september 2024

Bloemen in de (na)zomertijd (10)

Bloemen in de (na)zomertijd (10)


In de zomertijd "recycle" ik hier en daar eens een blogideetje. In september, de nazomer, ga ik daar nog even mee door.

In deze serie laat ik bloemen zien uit mijn Bloemen-alfabet en vorige week was het de bloem die ik maakte bij de letter Q. Vandaag kies ik voor die andere "lastige" letter, de X.

Ook van deze bloem heb ik geen foto van het origineel, dus ook deze keer alleen foto's van de gehaakte versie:


Deze bloem heeft de Latijnse naam Xeranthemum en de Nederlandse naam begint met een P. Dit is de papierbloem.
Op de volgende foto ligt de bloem wel in mijn tuin en ik denk dat ik deze vroeger ook wel echt in mijn tuin heb gehad, maar nu dus niet meer. 


Het patroon vind je hier.


🌻  🌻  🌻  🌻  🌻  🌻  🌻  🌻  🌻  🌻


Alle bloemen van mijn Bloemen-ABC vind je makkelijk terug via deze blog.
De komende weken zie je een aantal weer langskomen.


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

dinsdag 3 september 2024

Dinsdag - poppendag 2x Sam en Julia

Dinsdag - poppendag 2x Sam en Julia


Gisteren vertelde ik al over het Creatief Café. Een van de vaste deelneemsters is Yke en zij haakt regelmatig iets op verzoek van de bibliotheek.

Zo haakte ze maar liefst 2x Sam en Julia en het complete koffertje waar die 2 in wonen.


Deze eerste 2 foto's zijn gemaakt door Yke. Hieronder zie je alle losse onderdelen, waar het koffertje van gemaakt wordt en de nog niet aangeklede muzien:


Het koffertje wordt dus helemaal zelf gemaakt, karton op maat snijden, lapjes op maat haken en erom heen bevestigen en uiteindelijk al die onderdelen ook weer aan elkaar vast zetten. En Yke heeft dus twee complete sets gemaakt! In deze blog heb ik al eens over degene die Sam en Julia bedacht geschreven en over het boekje waarin de patronen staan.

Deze 2 sets die Yke gemaakt heeft zijn voor de bibliotheek. Ze worden gebruikt als er voorgelezen wordt uit de boeken van Sam en Jullia. De volgende foto knipte ik uit de foto die daar weer onder staat.


Deze foto is gemaakt door de bibliotheek zelf en ze hebben 'm al een tijdje terug laten zien op Instagram, dit is het account: @biebguppies.


Geweldig leuke foto, super dat ik 'm hier mocht laten zien! 

Vandaag bij mij dus muizen op de poppendag.
Nu ga ik kijken of er ook poppen- of ander nieuws is bij

Ria

Als je ook mee wilt doen aan poppendag, voor een keertje of voor langer, laat het dan weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer. Het is zo leuk om ideeën te delen en elkaar te inspireren.
Je mag me hierover ook mailen: debreimeisjes@gmail.com.


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

maandag 2 september 2024

Creatief Café, augustus 2024 (2)

Creatief Café, augustus 2024 (2)


Op 15. augustus was er weer een Creatief Café en het stond die keer vooral in het teken van Wereld Grannysquaredag. Er waren heel wat harten gehaakt en we hebben vrolijke, hartelijke slingers geregen, ik vertelde er hier al over.

Er werd verder ook gehandwerkt en daarvan laat ik nu meer zien.


Loes maakt nog zo'n geweldig kussen.
Wilke haakt allemaal bloemetjes, dat gaat uiteindelijk een deken worden. Het lijkt me een enorme klus. Het eindresultaat wordt vast geweldig.


Yke haakt zo'n leuke windspiraal:


In de volgende collage zie je 2 sjalen, die breit Mattie, tegelijk! Een mannen- en een kindersjaal. De trui van Petra is bijna klaar!
Van de onderste twee foto's weet ik niet meer zeker van wie het is. Ik denk van Henne, een vestje en van Froukje, een trui.


Tineke was er voor het eerst. Zij heeft ontzettend veel hele leuke babymutsjes gemaakt. Die zijn voor een goed doel bestemd en daarom kwam ze. Mattie heeft ze meegenomen en inmiddels weten we dat deze mutsjes naar Moldavië en Oekraïne gaan.


Het Creatief Café in de bibliotheek in Sneek is steeds op de eerste en derde donderdag van de maand. De eerstvolgende keer is dus op 5 september. We zijn er van 14.30 - 16.00 uur. Iedereen neemt zelf een handwerkje mee. Een andere creatieve hobby mag natuurlijk ook. Koffie/thee is tegen een sympathieke vergoeding verkrijgbaar. Kom je ook? Voel je welkom!
Veel gezelligheid, veel kennis én inspiratie.

Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.