{ 'anonymize_ip': true }

maandag 9 september 2024

Nazomeren/voorherfsten (1)

Nazomeren/voorherfsten (1)


September, dat is een maand dat je eigenlijk nog wel wat aan het nazomeren bent. Dat vind ik altijd wel lekker klinken, maar eigenlijk ben je ook gewoon een beetje aan het "voorherfsten".
En dat is dan weer geen echt goed Nederlands woord.

In de zomermaanden hadden we ook al wat zomerstormen en daardoor viel er al weer van alles van de bomen. Ja, dat doet toch ook al ernstig aan de herfst denken...

In m'n herinneringen op Facebook kwam ik tegen dat we in een jaar slechts drie peren aan onze perenboom hadden en daarvan waaiden er dan ook nog een paar te vroeg van de boom. Dit was wat er dit jaar gebeurde:


Ineens 9 peren uit de boom. En zoals je ziet zijn er ook heel veel aan getast...

Gelukkig was onze zoon op vakantie in Frankrijk en hij nam perenjam mee:


Dan hebben we dat maar! Lekker.

Ik stop nog wat "toffe peren" in deze blog. Die heb ik al eens vaker laten zien.


Eerder maakte ik zelf wel perenjam en zo'n pot jam is een leuk cadeautje. Zeker met zo'n gehaakt kleedje erop.


De volgende peer, dat is een sleutelhanger. Al deze foto's liet ik ongeveer een jaar geleden ook zien. In deze blog vind je alle linkjes naar informatie over de patronen. Ook een link naar hoe ik perenjam maakte.


Peren horen echt bij deze tijd van het jaar. Een beetje bij de nazomer, ook alvast een beetje bij de herfst.

🍐  🍐  🍐  🍐  🍐


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

12 opmerkingen:

  1. Ik vind "voorherfsten" goed beschouwd een prachtig woord! Het dekt zo fijn de lading van nog net niet helemaal herfst, maar buiten ruik en zie je (spinnen) dat de herfst in aantocht is. En hoewel ik van alle seizoenen hou is de herfst toch absoluut mijn favoriet. Ik ga deze week dus fijn genieten van de voorherfst en daar horen natuurlijk peren bij. Heerlijk fruit dus woensdag op de markt ga ik ze kopen. Wat een toffe peer heb je gehaakt. Groet, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn voor je, ik hoop dat er nog wel wat nazomerweer is in de herfsttijd. Dan hebben we allebei wat!

      Verwijderen
  2. Als lentetype heb ik er wel moeite mee dat we al naar de herfst gaan. Wat mij betreft mag er nog een hele lange, zonnige nazomer komen. Maar van stoofpeertjes word ik wel weer blij. (Toevallig net gekocht).
    En van je sleutelhanger ook 🍐!
    Xxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik word blij van perenjam! En die mag best uit Frankrijk komen :-)

      Verwijderen
  3. Vandaag ben ik jarig, en kinderfeestjes konden altijd buiten worden gevierd. Mijn vader was precies 2 weken later jarig, en we dachten er niet aan om dat buiten te vieren, want in die 2 weken draaide het weer altijd naar herfstig. De laatste jaren lijkt de herfst echter toch wat later te komen, en van mij mag het, want hoe mooi de kleuren ook zijn, ik houd van de warmte van de zomer!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gefeliciteerd, mooie datum: de negende van de negende! Ja, ik houd ook wel van de warmte van de nazomer. Herfst klinkt ook altijd als storm en regen...

      Verwijderen
    2. Dank je wel! Ik heb de datum zelf uitgekozen 🤪 (nou ja, ik zat wel prima in mijn moeders buik, werd 13 augustus al verwacht, en dat was geen rekenfoutje 😁).

      Verwijderen
  4. Nou die toffe peren zijn in elk geval al heel leuk en de aangetaste peren zullen nog best wel te eten zijn (of te koken)
    Voorherfsten is gewoon een leuk woord, ìk zet de klemtoon op "voor"

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zag gisteren al stoofperen in een tentje langs de weg, heerlijk, maar ik zal eerst eens jou recept van perenjam gaan opzoeken. Lijkt me ook lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je gehaakte peren zien erg mooi uit. Jammer van de andere peren.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Voorherfsten.... ik vind het een mooi woord! En ik doe het liever dan nazomeren, al zijn de temperaturen nu wel aangenaam.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Enig die gehaakte Peer, maar de jampot dekseltjes vind ik ook bijzonder leuk geworden. En zeker heel leuk omdat cadeau te geven en vooral ook om het te ontvangen.

    BeantwoordenVerwijderen