{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 13 september 2024

Vriendelijke vrijdag en Tips & Tricks (3)

Vriendelijke vrijdag en Tips & Tricks (3)


Het is de tweede vrijdag van de maand, tijd voor de bloghop. In juli was de eerste aflevering van Tips & Tricks, een nieuw voorstel van Elizabeth oftewel Busy Bessy. De tips en tricks kunnen van alles zijn. Ik citeer Elizabeth:
"Je kunt hierbij denken aan allerlei handigheidjes of weetdingetjes b.v. op het gebied van bloggen, huishouden, gezondheid, opbergen van spullen, etc..."
In deze blog legt ze nog eens uit wat de bedoeling is en je vindt daar ook de data.

Vandaag dus de derde aflevering!

Dit is een tip die ik zelf bedacht, noodgedwongen. Ik heb 'm eerder gedeeld, maar dit is een mooi moment om de tip nog eens onder de aandacht te brengen. Het gaat over knijpers.


We waren in Frankrijk op vakantie en ik had een leuke brei-opdracht. Ik was bezig met een paar blokken voor een kerstdeken. Garen en naalden had ik bij me, maar ik wilden blok breien met schaapjes erin. Kleurwerk dus en dan werk je met kleine bolletjes. Dat zou kunnen met zogenaamde breivisjes, maar die lagen thuis.

Toevallig had ik daar net een pakje knijpers gekocht omdat die niet aanwezig waren in het vakantiehuis. Hele leuke knijpers:


Dat was de oplossing!


Je ziet het in de collage hierboven, de witte draad liet ik gewoon meelopen. Ik vulde een paar knijpers met groen garen. Je kunt de draad tussen de knijper doen, zodat de draad niet onnodig afrolt. Ook kun je de knijpers onderaan de werk vast "knijperen", dat zie je op de derde foto/ En op de vierde foto zie je het uiteindelijke blok met schaapjes.

Knijpers kun je verder gebruiken om bijvoorbeeld patronen bij elkaar te houden:


Of om de steken op de naalden te houden als je je werk weglegt:


Dit is ook bij haakwerk te gebruiken.
Knijpers, hoe kun je zonder? Ik gebruik ze ook vaak om een zak dicht te maken, bijvoorbeeld de aangebroken broodzak die in de vriezer ligt.
Heb jij er ook leuke andere toepassingen voor?


Ik ben heel benieuwd naar Tips & Tricks van anderen. Ik houd het in de gaten, via de blogs die ik al volg en via Elizabeth. Ik ga de links in de loop van dit weekend toevoegen.

Tips & Tricks vind je ook bij:




Op deze vrijdag wens ik je graag een vriendelijke dag
en een heerlijk weekend 🍀🍀🍀

Liefs van Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

11 opmerkingen:

  1. Knijpers zijn idd reuze handig. Alle open verpakkingen hier hebben een knijper om ze dicht te houden. Ik gebruik knijpers ook als lijmklemmetje bij het maken van boekjes, en op de remkabel van mijn fiets om de fietsknooppunten in t zicht te houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waar zouden we zijn zonder knijpers... Ook bij ons worden ze voor van alles gebruikt! En dan denk ik weleens... wie zou de knijper hebben uitgevonden...?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ja, dat denk ik ook wel eens. En hoe ze dan bij zo'n goede uitvinding zijn gekomen.

      Verwijderen
  3. Goede tips! Weet je wat het gekke is, ik ben nu (tijdelijk) aangewezen op online bestellen en kan nergens houten knijpers bestellen! Wel winkels die ze in het assortiment hebben, maar ze dan alleen in de fysieke winkels verkopen, of ze zijn tijdelijk online niet leverbaar. Blijkbaar zijn er heel veel mensen die ze bestellen (kan me namelijk niet voorstellen dat er problemen zouden zijn met aanlevering van de materialen).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Inderdaad knijpers, voor alles wat los is en vast moet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Handig hè die knijpers, hier worden ze ook voor van alles en nog wat gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wasknijpers zijn mijn steun en toeverlaat als ik mijn (lits- jumeaux) dekbed in een overtrek moet stoppen in mijn uppie. Ik zet dan om de 20 cm een wasknijper op de bovenkant, leg het gevaarte dan aan het hoofdeind en trek de onderkant van het dekbedovertrek dan naar beneden en zo blijft de bovenkant zitten net zolang het hele dekbed erin zit. Maar die inbreitip is heel welkom voor de nieuwe trui van de kleinzoon! Groet, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Knijpers zijn super handig, en ik lees wel dat bijna iedereen er wel raad mee weet. Ook ik gebruik ze voor alles en nog wat.
    Ook jou knijper handigheidjes, leuk hoor om te lezen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo'n simpel gebruiksvoorwerp maar multi inzetbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ja hoor, hier worden knijpers ook overal voor gebruikt, er liggen er altijd een paar in de keukenla. Zelfs in de moestuin gebruikt dit jaar om het gaas over de aardbeiplanten vast te zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Slim.

    Van mijn vader leerde ik om halve houten knijpers te gebruiken als wigje om een kast af te stellen als de vloer niet helemaal recht is.

    BeantwoordenVerwijderen