{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 19 september 2024

Het borduurproject

Het borduurproject


Vorige week vertelde ik over de vraag of ik iets speciaals wilde borduren. Ik liet ook al zien dat ik boeken had gehaald van de bibliotheek, ter inspiratie.

Dit boek liet ik al zien, vandaag zie je wat ik "gebruikte". Het is sowieso niet hetzelfde. Ik heb volledig "vrij" geborduurd, niks voorgetekend, puur op gevoel. 
Dit vond ik een leuk boek trouwens, "Steekjes met liefde" van Mandy Shaw. Ik zag die uitgebloeide paardenbloem en wist dat ik ook zoiets wilde borduren op het ringkussen.


Ik heb veel pluisjes over het hele kussen verspreid, zie ook de laatste foto hierboven. In het boek staat een alfabet en die letters heb ik als voorbeeld genomen om de namen van het bruidspaar te borduren. Vooraf had ik nog een beetje het idee dat die namen in een mooie cirkel moesten, maar dat werd ook allemaal heel los en vrij, zoals je ziet.

Tijdens m'n dagelijkse wandelingen dacht ik dan na over het proces, wat er nog bij kon en hoe ik er uiteindelijk een kussentje van ging maken 🤔


Hannah had aangegeven dat ze graag wilde bloemen erop wilde en dat ze grassen ook mooi vindt. Inspiratie genoeg in de bermen:


Ik heb weinig "tussendoor" foto's en heb Hannah tijdens het proces ook niks laten zien. Het is namelijk heel moeilijk om de kleuren goed vast te leggen.
De ondergrond is mosgroen. Het is India katoen, ik kocht een kinderjurkje bij de Zeeman, ik vond de kleur perfect. Mijn zoon vond het eigenlijk olijfgroen, maar hij heeft gegoogled op de kleuren mosgroen en olijfgroen en dan blijkt dat de kleur van de stof overeen komt met de kleur die google je dan laat zien. Voor als je nieuwsgierig bent 😉

Op de foto hieronder ben ik al behoorlijk ver. Ik had met rijgdraden een "vierkant" geregen van zo'n 20 x 20 cm, de gewenste maat. En ben rondom bloemen en grassen gaan borduren.


Kort voor ik hiermee begon had ik een handige aanhechttip gelezen bij de Tips & Tricks, de maandelijkse bloghop op de tweede vrijdag van de maand. Het gaat om deze tip van Janny.
Ze beschrijft dat het vooral is voor als je met dubbele draad werkt. Dat deed ik in het begin. Wat later bedacht ik dat je dan ook best met enkele draad kunt gaan borduren. Je hebt dan gewoon al direct 2 draden aangehecht, borduurt eerst de ene op en later de andere.

Ik heb ook heel veel Franse knoopjes geborduurd, daar maakte ik de draden vaak mee op en dat werden dan hele kleine bloemetjes, bloemknopjes eigenlijk.

Het maken van het kussentje vond ik nog een flinke klus, maar ik vind zelf dat ik het netjes voor elkaar gekregen heb. Ik laat je vandaag nog even de onderkant zien:


Mijn handwerkjuf van vroeger had me vast wel een 8 gegeven, denk ik. 
Volgende week laat ik het eindresultaat uitgebreid zien.

Als is het niet mijn favoriete handwerktechniek, het was toch eigenlijk wel heel leuk om te doen!

Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

1 opmerking:

  1. Wat een eer om dit te mogen maken. Het is een prachtig kussentje geworden.

    BeantwoordenVerwijderen