{ 'anonymize_ip': true }

maandag 16 september 2024

Creatief Café tweede keer in augustus

Creatief Café, tweede keer in augustus


Op 4 september was het eerste Creatief Café van deze maand. We waren in totaal met 14 personen, al ging de een eerder weg en kwam een ander een tijdje later. Dat maakt allemaal niks uit natuurlijk. Ik begreep dat er ook mensen al om 14.00 uur zijn. Dat haal ik zelf nooit!

Er was weer zoveel moois te zien. Anneke en Loes zijn allebei met zo'n prachtig patroon van mozaïek haken bezig.
Loes haakte ter plaatste de laatste toer van deze geweldige tijger:


Anneke maakt een kat, ze heeft hetzelfde verloopgaren dat gebruikt is voor de onderste versie. We zijn allemaal benieuwd hoe dit gaat worden. Het is een prachtig ontwerp, ik ben er weg van.

Wilke haakt nog steeds bloemetjes, heel veel bloemetjes:


Er moet nog veel bij, ze wil er een deken voor zichzelf van maken.

Yke haakt momenteel van die leuke sleutelhangers. Die worden verkocht t.b.v. het dierenasiel in Sneek. Ze had er al een heel stel klaar, je ziet ze op de volgende fotocollage. Agnes zat naast haar, die had haar leuke knuffel mee, die krijgt nog een vestje.
Verder leerde ze nu van Yke hoe ze ook zo'n grappige sleutelhanger maakt, dat is die onderste foto.


Suus maakt een poppentruitje. Anneke (de andere Anneke) haakt nog steeds aan haar deken, dit deel heeft ze nu klaar. Leuk om te zien hoe het gaat worden.


Op de onderste foto zie je een tas, die is gemaakt door Froukje. Erg mooi, met een voering erin en een ritssluiting. En ze maakt nog zoiets.

Mattie had precies weer een vierkantje af, ook voor een deken. Een project van restjes sokkenwol. De foto daarnaast maakte ik per ongeluk, maar wel leuk om te laten zien. Het is het truitje dat Henne voor zichzelf haakte van het garen dat ze gebruikte voor een jurk voor een kleindochter. Ook een restjesproject eigenlijk 🙂


Op de foto onder haar truitje zie je waar ze nu mee bezig was. Gehaakte sneakers voor haar jongste kleinzoon. Zo ontzettend leuk. De andere foto zijn polswarmers van Tara. Van deze mooie kleurige sokkenwol (Regia) had ze al sokken gebreid. Er was nog garen over, nu heeft ze straks ook vrolijke polswarmers. 

En onze koffie/thee was deze keer extra feestelijk:


Jacobien had vlak van te voren heerlijke mini appeltaartjes gebakken, ze waren nog warm. Echt heerlijk! Het was weer super leuk en gezellig.

Het Creatief Café in de bibliotheek in Sneek is steeds op de eerste en derde donderdag van de maand. De eerstvolgende keer is dus op 19 september. We zijn er van 14.30 - 16.00 uur. Iedereen neemt zelf een handwerkje mee. Een andere creatieve hobby mag natuurlijk ook. Koffie/thee is tegen een sympathieke vergoeding verkrijgbaar. Kom je ook? Voel je welkom!

Veel gezelligheid, veel kennis én inspiratie.

Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

7 opmerkingen:

  1. Weer heel veel moois, vooral dat poezenkussen in wording en die sneakers, geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige creaties weer, ik krijg bijna heimwee naar mijn haaknaalden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke projecten waar iedereen mee bezig is en 14 dames, dat is een goede opkomst. Gezellig hoor :) Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik sta telkens weer versteld ban zoveel creativiteit van alle deelneemsters. Er komen werkelijk prachtige werkstukken voorbij. En zoveel kleurrijke bloemetjes bij elkaar daar word je echt vrolijk van, enig allemaal!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat wordt er veel moois door jullie gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen