{ 'anonymize_ip': true }

maandag 30 september 2024

Een mooie verbinding

Een mooie verbinding


Even terug kreeg ik een berichtje via Whatsapp van Willemien. Ik ken haar door de handwerkavonden en ze woont in IJlst, mijn geboorteplaats, vlakbij Sneek. Ze had in deze blog gelezen dat Mattie spullen maakt en inlevert voor goede doelen, o.a. voor Oekraïne.

Haar Mem (= moeder) had in haar laatste levensjaren dekentjes gehaakt in de kleuren van Oekraïne. Willemien maakte ze af, maar kon er eerst nog niet afstand van doen, toen haar moeder was overleden. Nu kon dat wel en ze vroeg me of ik haar in contact kon brengen met Mattie. Ik appte haar dat Mattie ook in IJlst woont en toen bleek dat ze wist wie dat was. Ook Mattie bracht ik natuurlijk op de hoogte. En ik vroeg aan Willemien of ze mij wat foto's kon sturen van de dekentjes. Die heb ik gekregen:


Zo'n fantastisch verhaal van verbinding: zo mooi dat de Mem van Willemien dekentjes haakte in de kleuren van Oekraïne. Prachtig dat Willemien ze af gemaakt heeft en ook een dekentje erbij haakte. Zo leuk dat ze in mijn blog las dat Mattie contact heeft met mensen die ervoor zorgen dat het in Oekraïne komt. Een geweldig toeval dat Willemien en Mattie elkaar al kennen en allebei in IJlst wonen. En dan ook nog: dit zijn ook de kleuren van de vlag van IJlst!


Dit komt dan ook allemaal nog eens samen door het Creatief Café en dat is ontstaan in de tijd dat we dekens haakten voor De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. "Samen haken is verbinden" was het grote thema toen en dat is het dus nog steeds!


De vorige keer was ik er zelf niet bij, aanstaande donderdag hoop ik er wel weer bij te zijn. Op 3 oktober is het de eerste donderdag van de maand en dan is er weer een Creatief Café in de bibliotheek in Sneek. Dat is steeds op de eerste en derde donderdag van de maand. We zijn er van ongeveer 14.30 - 16.00 uur. Iedereen neemt zelf een handwerkje mee. Een andere creatieve hobby kan natuuurlijk ook!
Koffie/thee is tegen een sympathieke prijs verkrijgbaar. Kom je ook een keer? Voel je welkom! 
Er is gezelligheid, veel kennis én inspiratie!


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten