{ 'anonymize_ip': true }

maandag 26 augustus 2024

Sokken van 2024, het zevende paar

Sokken van 2024, het zevende paar


O, o, het is de achtste maand en dit is het zevende paar sokken dat ik dit jaar gebreid heb!

Het is een paar voor mezelf, gebreid van restjes en met hetzelfde patroon dat ik gebruikte voor dit leuke paar dat zoon van me kreeg.

En zo werden ze bij mij:


Ik heb ze gemaakt van restanten Our Tribe van Scheepjes. Ik had nog redelijk wat over van deze sokken en dan nog diverse kleinere restjes van Fryske sokken die ik gebreid heb.
Ik had namelijk bedacht dat de gekruiste steken nog beter zouden uitkomen als je 2 kleuren zou "helixen". Dat houdt in dat je de ene toer met kleur A breit en de volgende met kleur B, op zo'n manier dat die kleuren spiraalsgewijs doorgaan, zonder dat je een rare overgang krijgt. Het werkte perfect!
En het leek me leuk om dan afwisselend kleur B en C als "tweede" kleur te gebruiken. Ik vreesde dat ik te weinig garen zou hebben en heb uiteindelijk dus ook nog kleur D gebruikt en nu heb ik nog vier restjes over 🤣


Een foto van de binnenkant:


Toen ze af waren, half augustus, heb ik ze buiten gefotografeerd. Ted, de buurpoes, kwam ook even kijken. De sokken zijn hier binnenstebuiten gekeerd.


Ja, ik vind het een heel leuk effect, met die gekruiste steken die zo veel beter uitkomen. Ik wilde eerst ook nog een effect op de zool doen, maar ik vind de streepjes eigenlijk leuk genoeg. Dus daar ben ik snel mee gestopt.


Door het kleurverloop in m'n hoofdkleur zijn de sokken toch heel anders, en zo heb ik een paarse teen en een roze.


Het patroon komt uit een Simply Breien, ik kan het tijdschrift al een hele tijd niet meer vinden, maar het patroon zat gewoon nog in m'n hoofd. Als je een keer weet hoe het werkt, dan is het een makkelijk patroon.


Ik heb gebreid met een sokkenwonder, dikte 2½, omdat ik voor dit patroon 60 steken moest opzetten. Ik brei meestal sokken voor mezelf op naalddikte 3 en dan zijn 52 steken wel voldoende voor mijn maat 39.
Ik heb er weer een mooi paar bij, en dat van restjes sokkenwol.

Het is mijn zevende paar voor dit jaar. Niet helemaal op schema voor de challenge op Instagram #24monthlysocks. Het kan nog best goed komen. Ik vind het overigens vooral leuk om voor mezelf bij te houden, hoeveel sokken ik brei. Op dit moment zijn dat 7 volwassen paar sokken (en 3 paar babysokjes),


🧦  🧦  🧦 🧦 🧦  🧦  🧦

Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

3 opmerkingen:

  1. Dat is een heel gaaf paar sokken, mooi gemaakt.
    Fijn hè, als het bijna nog beter uutpakt dan je van te voren bedacht hebt. Veel draagplezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lijkt me toch redelijk ingewikkeld met al die kleurwisselingen. Heel goed dat het zo is geworden!

    BeantwoordenVerwijderen