{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 22 augustus 2024

September 18, de septemberbox, zuurstoktips

September 18, de septemberbox, zuurstoktips


Maandag liet ik zien dat ik de septemberbox van September 18 in huis had en dat ik daar niet 2 snoepjes van gemaakt had, maar meer een zuurstok.


Vandaag deel ik hoe ik dat deed.

Omdat ik al snel bedacht dat ik eigenlijk één lang snoepje wilde maken, heb ik de kussens aan elkaar vast genaaid.


Ik heb het nog extra omwikkeld en de uiteinden wat afgerond:


Ik wilde een soort van zuurstok maken, met 2 kleuren. 
Het eerste idee werkte niet. Hiervoor breide ik steeds 2 steken met kleur A en dan 2 met kleur B. Hierdoor heb je aan de binnenkant veel te veel wol: als je met de ene kleur breit, neem je de andere kleur aan de achterkant mee. Dan krijg je nooit dat vulkussen er ook nog in! 

Update: mocht je een vrij zacht kussen willen, dan is dit misschien wel een idee, het is al aardig gevuld door de wol 🙂

Ook bleek het lastig om regelmatig te breien. Dat is een kwestie van oefenen, weet ik inmiddels.


Ik heb het meerdere keren uitgehaald, dat kan prima. Als je het maar rustig doet. 

Ik heb uiteindelijk voor de helix-methode gekozen, dat werkt perfect. Je breit dan de kleuren spiraalsgewijs, eerst een toer met kleur A, dan een toer met kleur B. 
Het werkt zo:
Ik heb steken opgezet met de lichte kleur en de eerste steek van toer 1 gebreid. Vervolgens heb ik de volgende 8 steken van de toer met roze gebreid én de eerste steek van toer 2. Op dat moment zijn alle steken roze. Daarna heb ik alle steken met de lichte kleur gebreid. Je kunt nu na iedere ronde de andere kleur pakken en de 9 steken breien. Zo krijg je een mooie spiraal.


Nog een tip : het kussen kun je het beste al in de rol stoppen voordat je die dicht maakt. Ik had al 1 kant dicht en dat is minder handig.

In huize De Breimeisjes is veel garen in de voorraad en ik heb er dan ook voor gekozen om de uiteinden dicht te maken met katoen in plaats van met de touwtjes. Ook de kwastjes heb ik met katoen vast gezet.

En zo heb ik een mooi lang kussen:


Mooi materiaal om mee te werken. Een hele leuke kennismaking met dit geweldige materiaal. En wist je dat ze bij September 18 sowieso allemaal lontwol verkopen? In hele gave kleuren! Kijk vooral hier op hun website, voor veel meer informatie en patronen.



Wil je meer inspiratie? Kijk ook op Facebook en Instagram. Er worden daar veel meer ideeën gedeeld, er zijn meer ambassadeurs 🙂
En hier op de website van September 18 vind je alle informatie die je nodig hebt, mocht je de box willen aanschaffen of zelfs een abonnement willen nemen.


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

3 opmerkingen:

  1. Het is een leuk orgineel kussen geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lijkt me een heel gek gevoel om op deze manier te breien, maar jou kussen vind ik echt super geslaagd Akkelien!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aha, ik vroeg mij al af of je beide kussens had gebruikt voor dit snoepje. Het ziet er heel zacht uit.

    BeantwoordenVerwijderen