{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 8 augustus 2024

Over Grannysquaredag 2024

Over Grannysquaredag 2024


Op 15 augustus is het World Grannysquareday.

Daar doe ik graag aan mee. Het is de bedoeling dat je dan op Instagram een foto plaatst van een grannysquare. Bij de hashtags vermeld je dan in ieder geval #grannysquareday2024 en als je dan op daarop zoekt zul je een virtuele grannysquaredeken zien.

Hier zie je een voorbeeld, dit is van een paar jaar terug, mijn bijdrage is dat vlaggetje midden boven:


Dit is natuurlijk op zich het mooist als je een beeldvullend vierkant lapje hebt, een echte square. Toch is het zo ook best leuk. En dit jaar doe ik zelf weer iets dat niet vierkant is.

Ik heb namelijk bij het Creatief Café voorgesteld om volgende week, op Grannysquaredag, granny-harten te haken en daar slingers van te rijgen. Dus ik haak harten!


Zoals je ziet, haak ik nu eens met geel en zwart, niet echt mijn lievelingskleuren, wél de kleuren van Sneek. En het is vandaag de laatste dag van de Sneekweek.

Deze harten haak ik volgens dit patroon van The Royal sisters. In de volgende collage zie je het hart na elke toer. Dat patroon is in het Engels, wél met heel veel foto's.


Vorige week bleek dat sommige mensen dit een ingewikkeld patroon vonden en Suus had een simpeler idee. Je haakt daarvoor eerst een grannysquare van 2 toeren. Dan heb je een vierkant, Haak met halve vasten naar de hoekboog. Daarna haak je 12 dubbele stokjes om de volgende lossenboog, een halve vaste om de lossenboog van de volgende hoek, weer 12 dubbele stokjes om de volgende lossenboog en sluit af met een halve vaste in de lossenboog van de volgende hoek.
Dan krijg je deze harten:


Ik had op de derde donderdag in juli voorgesteld om dit te doen en op de eerste donderdag van augustus waren er al heel wat harten gehaakt, zo leuk!
Toen heb ik al een slinger geregen en aan de bibliotheek gegeven.
Maandag laat ik die slinger zien.

Volgende week is er weer Creatief Café, op 15 augustus dus! 
We zijn er van 14.30 - 16.00 uur.  Deze keer staat hoofdzakelijk in het teken van de harten, maar dat is niet verplicht. Iedereen neemt zelf een handwerkje mee. Een andere creatieve hobby mag natuurlijk ook. Koffie/thee is tegen een sympathieke vergoeding verkrijgbaar. Kom je ook? Voel je welkom!
Veel gezelligheid, veel kennis én inspiratie.

Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

1 opmerking: