{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 4 december 2020

Crea 5220 Textuur

Crea 5220 Textuur


Het thema van Crea 5220 van deze week is TEXTUUR PASTA. Ik heb geen idee wat ik daar mee zou kunnen en kijk nu al uit naar de uitwerkingen van de andere deelnemers. Ik ben vandaag zelf zo vrij om het bij het eerste deel te laten. TEXTUUR gebruik ik wel veel in handwerk en ik zet mijn #7zussendeken weer in 't zonnetje. Ik ben zelf nog steeds heel blij met het resultaat en in elk deel van de deken zit een andere textuur.


Als ik de betekenis van "structuur" opzoek, lees ik: "Structuur is de manier waarop iets in elkaar zit, waarop elementen van een verzameling samenhangen".
En ook: "Wijze waarop iets is opgebouwd of samengesteld is". 
Ik dacht zelf meer aan de structuren die je ziet en voelt, maar vond dat van het opbouwen en hoe iets in elkaar zit perfect passen bij dit ontwerp. In het eerste deel begint het met bouwstenen! Je ziet ze links op de eerste foto. 
De golven daarnaast, dat vind ik zelf ook zo'n mooie structuur!

De schaduwbreitechniek heeft iets bijzonders in de structuur, waardoor je vanuit een bepaalde hoek figuren ziet in het breiwerk, je ziet ze op de volgende foto.



Hierboven zie je links nog een klein stukje van het laatste deel, met mijn gebreide "Call the midwife"-variant, daarnaast een Schotse ruit in reliëf en de parels in de oesters.
Al deze foto's zijn gemaakt door Age Meijer van FryskFoto.


Over alle delen heb ik een afzonderlijke blog geschreven. Als je er meer van wilt lezen, is hier een lijstje, als je op de buttons klikt kom je in de betreffende blog
:
🔘 Over Maia 
🔘  Over Ally 
🔘  Over Star 
🔘  Over CeCe 
🔘  Over Tiggy 
🔘  Over Electra 

Over deel 7 is inmiddels ook iets meer bekend. Het boek is vanaf 29 april  2021 beschikbaar het het gaat "De zevende zus" heten. Zo benieuwd!

Ik ben heel benieuwd wat anderen gedaan hebben met het het woord TEXTUUR PASTA. Kijk je mee?

Hier is mijn lijstje met linkjes:

Marjan ( van Marjan Maakt) en Elizabeth (van Busy Bessy) hebben voor 2020 samen een nieuwe lijst gemaakt, voor Crea 5220.
Je kunt hier bij Marjan en hier bij Elizabeth alles lezen. Het volgende woord is PLUSTEKEN.

Fijne dag en een heel fijn weekend. Geniet ervan en denk aan de happy momenten🍀


Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

9 opmerkingen:

  1. Zo is dat! Crea 5220 geeft veel vrijheid en ik vind dat je de opdracht van deze week super vorm hebt gegeven. Leuk dat je het kon vertalen naar handwerken. Op de foto's zijn de verschillende structuren goed te zien, maar bij die laatste waarop je deken op punten hangt, riep ik bijna "Haal hem er snel af!" . Ik vind die punten zó eng 😂. Hopelijk is er niets meer van te zien nu..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, het heeft daar uiteraard heel kort gehangen, niks meer van te zien!

      Verwijderen
  2. Dat heb goed bedacht en een ding is zeker, de deken is mooi en blijft mooi om naar te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooier kon je dit thema niet uitwerken Akkelien, juist heel mooi dat al jou handwerken heel vaak passen bij de thema's en deze bij uitstek. Schoonheden deze dekens en hoe prachtig je dat via de foto's laat zien al die fantastische structuren.

    Groetjes,
    Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een beetje goede pasta heeft veel structuur zodat de saus beter hecht, haha. Jouw structuren hebben helemaal geen pasta nodig. Het is toch zo'n mooi ontwerp, maar ik vind de kleur ook heel sprekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Had je bijna extra textuur gehad in je deken bij de laatste foto... Met breien kun je inderdaad goede textuur aanbrengen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat is het toch een prachtige deken! En volop textuur, dat kan niemand ontkennen...
    Structuur en textuur hangt nauw samen. Textuur kun je voelen, maar structuur niet. Textuur is altijd structuur, maar andersom geldt dat niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Yes, ... your beautiful blanket, in fact, is a structure of threads, passed, intertwined to form a fabric ... assembled wool threads. Have a nice Sunday!
    Hugs, Carmela

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze prompt was ook niet helemaal mijn ding. Leuk om je deken nog eens in detail te zien.

    BeantwoordenVerwijderen