{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 22 december 2020

Dinsdag - poppendag O, deer! Almost X-mas!

Dinsdag - poppendag O, deer! Almost X-mas!



Huh...? Wat is dat nu? Ik verwachtte een foto van dat leuke poppetje dat nu bij Lydia woont!
- Ho, ho, ho! Ja, ik kom even tussendoor! Je was met mij begonnen ergens in februari 2019 en ik lag daar maar te verstoffen!

Och ja, dat is waar! Zodoende haakte ik ineens in een avondje al deze onderdelen:


Een dag later begon ik met onderdelen aan elkaar te zetten. En haalde wel eens weer wat uit. De zijkanten van de hoorntjes zijn veel te groot met 4 toeren. Op de volgende foto heb ik er al een toer afgehaald, maar dat vind ik nog te groot. Uiteindelijk heb ik er ongeveer 2 toeren van gemaakt.


Dat ziet er wel ongeveer uit zoals het voorbeeld.


Dat voorbeeld gebruikte ik ook om het gezichtje te borduren:


En kijk, klaar is Danny Deer!


Dit hertje is gehaakt naar een patroon van Little Woodland Adventures, een doos met Amigurumi's van Dendennis, met garen van Durable, Durable Double Four om precies te zijn. Nogal dik garen. Ik heb gehaakt met haaknaald nr 3, dat is het advies dat in het patroon genoemd wordt. Daardoor wordt het wel lekker dicht. Ik zou het zelf waarschijnlijk leuker vinden met dunner garen, alhoewel de knuffel nu wel een erg leuk formaat heeft.

In de omschrijving mis ik hoe je de onderdelen precies moet bevestigen. Ook is er geen enkele foto van de achterkanten in het patronenboekje opgenomen. Dus ik heb gegokt hoe de staart moest. En ik laat wél een foto van de achterkant zien 🙂


Kijk eens hoe gezellig! Danny is dikke vrienden met Rudolf en Axel en Henk het hertje (gevonden bij Dorcas). Zij wensen jullie, mede namens alle andere poppen en knuffels hier in huis, hele fijne feestdagen!



Volgende week, in de laatste dinsdag-poppendag van 2020, laat ik dat leuke poppetje zien en nu ga ik kijken of er ook poppen- of ander nieuws te zien/lezen is bij:

Ria en
Rita

Als je ook mee wilt doen aan poppendag, voor een keertje of voor langer, laat het dan weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer. Het is zo leuk om ideeën te delen en elkaar te inspireren.


Fijne dag 🍀


Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

8 opmerkingen:

  1. Het heeft even geduurd, maar Danny is op tijd klaar voor de kerst! (ook al is het dan een kerst later😉). Door zijn grotere formaat past hij nu wel goed bij Rudolf.
    Wat een leuk vrolijk kwartet op de laatste foto!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leukerd! Jij ook fijne kerstdagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die is echt wel keileuk geworden! Gelukkig heb je op eigen initiatief wat verbeteringen aangebracht, veel beter lijkt me! Een leukerd die echt wel bij de anderen past nu,leuk stelletje voor kerst!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een schatje is Danny Deer! Leuk gemaakt weer Akkelien. Ik wens jou en je gezin ook hele fijne feestdagen! Groetjes Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Danny Deer is echt een heel mooi en leuk eindresultaat.
    Hij heeft zo'n schattige en ondeugende uitdrukking,
    dat heb je weer mooi gemaakt Akkelien!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het wordt steeds gezelliger bij jou, met al die vriendjes. Danny is echt zo'n vrolijke gangmaker, dat moeten wel leuke feestdagen worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat goed dat je 'm echt afgemaakt hebt! Met al die losse onderdeeltjes duurt dat net zolang als het haken zelf, of misschien nog wel langer door het uithalen enzovoorts.

    BeantwoordenVerwijderen