{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 1 april 2020

We gaan op berenjacht

We gaan op berenjacht


Wat een leuk idee is dat: de berenjacht!
Voor als je nog niet weet wat dit is: het idee komt uit Australië en is via Groot-Brittannië en België inmiddels ook in Nederland aangekomen. Het is een leuke activiteit. Mensen zetten beren voor het raam, zodat ze vanaf buiten te zien zijn. Ouders kunnen met hun kinderen op berenjacht: tijdens een wandeling proberen om de beren te vinden onderweg. Het is geen wedstrijd, het is altijd goed en het is een mooi tijdverdrijf. Het maakt de wandeling zoveel leuker! Ik vind het zelf ook al heel leuk om beren te spotten als ik door de straten loop of fiets!
Sinds 25 maart zitten er bij ons beren voor het raam:


We hadden er direct een waakpoes bij 😀 Die zit er niet altijd, natuurlijk.
De beren zijn op deze foto niet zo goed te zien, in de praktijk valt het wel mee, ik zie regelmatig berenjagers langskomen en deze beren aankruisen op de lijst.
Ik stel ze hier nog even voor.

Dit gebreide beertje is gemaakt door Hanneke, ik kreeg haar voor een verjaardag, een paar jaar terug. Ik vind haar zo leuk! Ik liet haar destijds ook al zien in deze blog.


Dit beertje heb ik zelf gehaakt, met Stonewashed van Scheepjes. Hier schreef ik al eens over het maken van dit beertje.


Dit beertje heeft een paar jaar in een winkel gewoond, maar woont ook al weer jaren bij mij thuis.
En dit is mijn eigen beer, bijna net zo oud als ik, een jaartje jonger om precies te zijn.



Dit is namelijk de foto van mijn eerste verjaardag, dat was in 1966. 


Leuk hé, zo'n oude foto! Kort geleden liet ik hier veel meer oude foto's van mezelf zien, maar die waren toch weer zo'n 20 jaar jonger dan deze foto 😉

Ben jij al op berenjacht geweest? Of heb je zelf een beer voor het raam? Wat denk je van een virtuele berenjacht? Plaats je dan een foto op Instagram met de hashtag #berenjachtonline? 

Gisteren op dinsdag - poppendag zag ik al dat berenjacht ook in blogland bekend is, ik plaats de linkjes van de blogs die ik gezien heb. Wil je er ook bij, laat het me dan weten!



Pas goed op jezelf en op je naasten! Samen maken we er het beste van 🍀

Fijne dag!


Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

4 opmerkingen:

  1. ja hoor nu wel maar de eerste week niet er liepen hier zoveel kinderen met ouders hutje mutje en dat......... is nou net niet de bedoeling. maar nu is het een stuk rustiger

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke foto van jou met kleine beer :)
    Ja, ook hier komen ouders met hun kinderen langs om beren te spotten ;) Gezellige foto van al je beren voor de raam. Klopt het is moeilijk foto's maken van de beren, ook bij mij, had net de ramen gezeemd, het werkte al een spiegel :) Groetjes en inderdaad pas op elkaar, Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Of je wilt of niet ga je spontaan op beren jagen. Ik moest laatst even met de auto op pad maar dat is niet zo'n goede combinatie. Maar ik heb een hoop beren gezien. Hier zit er ook 1 en de overbuurvrouw heeft er nu ook 1. Kunnen ze als er geen kindjes zijn gezellig naar elkaar seinen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een prachtbeer trouwens van vroeger en wat een schattige kleine Akkelien!

      Verwijderen