{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 20 maart 2020

Crea 5220 OUDE FOTO


Crea 5220 OUDE FOTO


Het thema van deze week is OUDE FOTO. Ik weet zeker dat de deelnemers die vooral met papier werken hier iets heel moois mee kunnen maken! Ik heb er een tijdje over nagedacht en besloot toen in mijn eigen oude foto's te zoeken naar iets dat met handwerk te maken had. Tegenwoordig zet ik alles uitvoerig op de foto, ook tijdens het maken. Dat wast vroeger wel anders. Rolletjes waren best duur, afdrukken kostte ook veel geld en je moest maar afwachten of het wat was. Nu klik ik maar raak 😄
Ik vond wel het een en ander!

Van mijn allereerste kleedgeld kocht ik destijds volgens mij een blouse en garen om zelf een trui te breien. En dat werd deze trui:Met blokken in tricot en ribbelsteek. Ik heb 'm volgens mij veel gedragen. 

Deze foto vond ik ook zo leuk. Poezen zijn dol op wol en breiwerken. En dit is Nicky. Ik herinner me dit breiwerk ook, was heel erg leuk en ik heb die trui volgens mij ook heel veel gedragen, maar vond er tot mijn verbazing geen foto van. Met zwart werd er steeds een klein streepje gebreid, altijd vanaf het zelfde punt, met verschillende lengtes. En dan in kolommen. Het was het effect van kolommen tekst in een krant. Een patroon uit een leuk breiblad. Misschien vind ik dat ook nog eens terug 😉Op de pedagogische akademie kregen we een keer de opdracht om een trui te breien en dan een foto als inspiratie te nemen. Hoe toepasselijk is dat voor deze blog?!?! Ik koos een foto van een meeuw en breide die met wit en grijstinten in een donkerblauwe trui. Een rare foto, maar toch leuk dat ik die trui weer zie!Toen kreeg ik verkering en Ruben wilde wel een trui. Met een microfoon erop en, dat wist ik niet meer, pianotoetsen. Volgens mij was er nog een versterker op het rugpand, maar dat is niet te zien op deze foto's:Dat rode wist ik nog wel: de draad van de microfoon, die ook over het rugpand heen gaat.Ach, wat is dat lang geleden! We waren samen een midweek naar Lommerbergen, in januari 1987.

En de trui die ik op de volgende foto draag is ook een eigen bedacht motief. Met banen wit en grijs die verspringen.Grappig is dat foto 1, 3 en 6 gemaakt zijn bij activiteiten van de jeugdclub waar ik jarenlang met veel plezier naartoe ging. De laatste foto is tijdens ons "bootweekend" gemaakt, ik zit op het dek van een skûtsje, we zaten daar lekker te eten.
Leuk om zo toch nog wat hele oude breiwerken te laten zien en toe te voegen aan mijn online archief. Met zeker drie eigen ontwerpen! Volgens mij was er bij die eerste trui ook een aanpassing op het originele patroon, door de geribbelde blokken in ribbelsteek te breien in plaats van averechte tricot.

Ik ben heel benieuwd naar waar anderen aan dachten bij het woord van de week. Kijk je mee?
Hier is mijn lijstje met linkjes:

 - Busy Bessy
 Marjan Maakt
 - Juffrouw Ooievaar
Marjan ( van Marjan Maakt) en Elizabeth (van Busy Bessy) hebben voor 2020 samen een nieuwe lijst gemaakt, voor Crea 5220.
Je kunt hier bij Marjan en hier bij Elizabeth alles lezen. Het volgende woord is KALLIGRAFIE. Ik ben ook benieuwd wat ik daarmee ga doen 😉Fijne dag en een heel fijn weekend. Geniet ervan en denk aan de happy momenten🍀!


Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

18 opmerkingen:

 1. Al zo lang vriendinnen en door zo'n leuke blogopdracht leer ik je nog een beetje meer kennen. Prachtige en mooie foto's ❤.
  Wat een creativiteit!!

  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig leuk Anita! Je kunt wel zien waar ook vroeger al je hart lag... Bijzonder dat je daar foto's van hebt!
  En ik vind het gaaf dat je steeds soort trouw blijft aan je 'handwerkversie' van deze challenge!
  Fijn weekend, groetjes v. Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik las je reactie op mijn blog... en oh... wat erg... Ik kwam net van het blog van Anita.. vandaar!

   Verwijderen
  2. Geen punt natuurlijk, vergissen is menselijk!
   En ik vond het ook wel grappig eigenlijk ;-)

   Verwijderen
 3. Bijzonder dat je vroeger al zoveel mooie truien breide, het is goed te zien dat het blokken zijn, begrijpelijk dat je die veel hebt gedragen. Ook de trui van je vriend is leuk, knap dat je dat toen al ontwierp!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die trui met rode draad is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldig mooie uitwerking Akkelien, zo leuk ook
  dat je van zover terug nog veel foto's hebt waar alle
  kunstwerkjes op staan. Je hart ligt eigenlijk altijd al
  breien en creatief bezig zijn, mooie ontwerpen allemmaal...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb niet al mijn werkstukken van vroeger op de foto. Best jammer, maar ik was blij verrast dat ik deze terugvond en toe heb kunnen voegen aan mijn online archief.

   Verwijderen
 6. Wat leuk om te zien dat je vroeger ook al zo creatief was én fijn dat je deze foto's allemaal hebt teruggevonden. De laatste foto vind ik heel mooi, de trui, je haren gevlochten, gewoon alles bij elkaar: mooi! Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie truien allemaal! Leuk om te zuen dat je vroeger al zo ontzettend goed kon breien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nicki!! Love.. Your knitting is always so beautiful! The pullover with yhe piano pattern is fantastic!
  Take care of you
  Carmela

  BeantwoordenVerwijderen
 9. SCHI-TE-REN-DE truien, wat een kunstenares !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooooooh Akkelien, geweldig! En die foto van Ruben...echt leuk om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk dat je al die foto's nog kon terugvinden. Ik krijg nu ook de neiging om in de archieven te duiken maar volgens mij heb ik daar al eens flink in geruimd. En ook herkenbaar. Ik vermoed dat wij ongeveer even oud zijn gezien de truien die jij maakte en de andere kleding die je droeg. Toen was zelf breien nog heel gebruikelijk. Inmiddels is een trui mij teveel gedoe maar het blijft verleidelijk.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben van 1965! En ik vind ook niks meer aan truien maken: als het af is, vind ik de mouwen te lang/kort, de trui te wijd/strak/kort/lang, dat soort dingen. Als je een trui koopt, kun je passen en eventueel een maatje kleiner of groter pakken! Wel zo makkelijk ;-)
   Ik heb in die tijd veel truien gebreid, wij zaten gewoon in de klas te breien!

   Verwijderen
 12. Wat leuk dat je zoveel foto’s hebt van je gebreide truien!
  De truien die ik gebreid heb (niet veel) hadden inderdaad altijd iets; te wijd, strak, niet netjes, raar model... Maar mijn tante maakte prachtige visserstruien. Als zij erop uitgekeken was, kreeg ik ze en ik versleet ze tot de draad...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk zeg: er komen allerlei herinneringen boven als je al die truien ziet.
  Brei je nog altijd truien?

  BeantwoordenVerwijderen