{ 'anonymize_ip': true }

maandag 23 maart 2020

Pannenlappen met moesjes

Pannenlappen met moesjes


Twee weken geleden vertelde ik dat ik voor een filmdag naar Utrecht was geweest. En ik zou laten zien wat ik daarvoor bedacht en gemaakt had. Dat was er nog niet eens van gekomen en toen zag ik dat Babette twee mini-cursussen voor iedereen beschikbaar stelde. Een cadeautje in deze bijzondere en vreemde tijd.

Hoog tijd dat ik alsnog ook zelf laat zien wat ik maakte.
Ik werk mini-cursussen uit voor Breiclub.nl en dat houdt in dat ik met een bepaalde techniek een ontwerp maak, en dat de uitleg niet alleen beschreven is, maar ook gefilmd wordt. Ik doe dit op dit moment samen met Mirjam, die geen blog of zo heeft, maar wel ontzettend creatief is en goed kan breien en haken. 

Dit is de eerste mini-cursus die ik gemaakt heb en ik heb gekozen voor het haken met moesjes. Moesjes horen in de keuken, hé, vandaar dat ik pannenlappen bedacht met deze steek.


De volgende foto valt wat blauwig uit, maar hier kun je de achterkant op zien:


In mijn blog over de filmdag was een roze spuitflesje te zien en ik kreeg de vraag waar dat voor was. Dat is uiteraard te zien in één van de filmpjes. Toch nog even een verklaring: ik heb daarin water met een beetje Eucalan, daarmee spuit ik het eindresultaat in en dan breng ik het in model. Daarna laat ik het drogen en ziet het er veel mooier en beter uit:


Deze pannenlappen haakte ik met 100% wol, Schachenmayr Originals Wool 85. Wol is een mooi materiaal in de keuken, mede door de zelfdovende eigenschappen.


Deze steek is ook heel leuk voor een kussen of bijvoorbeeld een hoesje voor telefoon of tablet. Door de structuur is 't iets dikker dan normaal haakwerk, dat is best fijn als extra bescherming!

Zo'n online club, dat is extra fijn in deze tijd! 

Update: Dit patroon vind je nu ook hier in mijn Ravelry-shop.


Fijne dag!


Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

12 opmerkingen:

 1. Wat een enige pannenlappen zeg... Weer eens iets anders dan de wafelsteek, die het natuurlijk ook goed doet in de keuken.
  Meer dan eens besef ik wat een voorrecht het is dat we vroeger hebben leren haken en breien... Ik kom zo vaak mensen tegen die zeggen 'ik zou dat ook wel willen...', maar ze zien er toch tegenop om het te gaan leren.
  Leve de online clubjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zijn ze! Je ziet altijd katoen in de keuken, maar dat is brandbaar, wol is wat dat betreft zeker veiliger, maar dan moet het denk ik wel 100% wol zijn, want kunstvezels smelten weer heel makkelijk, wat ook erg gevaarlijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leukerds jouw pannenlappen! Mooie steek ook die ik nog niet kende! Die mini cursussen zijn een heel goed idee, want waar ik vroeger op school (en thuis van mijn mams) handwerkles kreeg, is dat nu niet meer aan de orde en juist in deze tijd van veel thuis zijn is een handwerk fijn om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Slimme tip, die spuitbus!
  Prachtige pannenlappen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb je ook een beschrijving van de steek voor de pannenlappen. Daar zou ik heel blijk mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reacties
  1. Stuur je even je mailadres? Dan mail ik het je.
   debreimeisjes@gmail.com

   Verwijderen
  2. Ik zocht naar een beschrijving voor moesjes haken. Deze zijn heel mooi. Zou je mij ook de beschrijving willen sturen? Beetje brutaal misschien....😊

   Verwijderen
  3. Ik heb de tekst van de blog nu enigszins aangepast. Ik heb geen mailadres van jullie.

   Verwijderen
 7. wat een leuk patroontje
  Zou graag deze pannenlappen gaan maken.
  Hoe kan ik het patroon bekomen?
  Vriendelijke handwerkgroet,
  Anne-Mie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het patroon is te koop via Ravelry. Mocht dat niet lukken, mail me dan even: debreimeisjes@gmail.com

   Verwijderen