{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 21 november 2019

Hele kleine sokjes

Hele kleine sokjes


Echt op de dag dat deze blog online kwam, over de opzet van breien, ontdekte ik nog een nieuwe methode van opzetten. Een hele rekbare opzet, heel geschikt voor bijvoorbeeld sokken.
Die dag begon ik met een babysokje. 
Onze zoon loopt momenteel stage en een collaga daar werd voor de tweede keer vader van een dochter. Leuk om even wat voor te maken, toch!



Die manier van opzetten vond ik hier.


In deze sokjes verwerkte ik diverse harten, in de hielflap, in de onder- én bovenvoet.
Wil je ze ook maken? Ik heb het patroon uitgewerkt en dat vind je in de blog die ik voor Breiclub.nl geschreven heb. Kijk hier.



Zulke sokjes zijn heerlijk rekbaar, dus passen ze vast best lang!
Ze zijn gebreid met Our Tribe van Scheepjes, heerlijk zachte sokkenwol van 70% Merino Superwash en 30% Polyamide. Gebreid met breinaalden nr 2½.

Ik vond het wel leuk om ze te breien zoals je grote-mensen-sokken breit en niet op 2 naalden. Geen extra naadjes om dicht te naaien! Wat heeft jouw voorkeur?


Fijne dag!


Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

5 opmerkingen:

  1. Wat een lieve kleine sokjes en wat een goed idee om daar hartjes in te breien.
    Mijn manier van opzetten is heel anders; ik doe dat met Judith's magic cast-on,maar ja, ik begin dan ook mijn sokken altijd bij de teen.😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een intrigerende manier van opzetten. Het lijkt wel goochelen. Al breiend opzetten heb ik laatst wel gedaan maar met zo'n 'spannende' omslag zou ik maar zo de kluts kwijt kunnen raken. Wel leuk om eens te proberen. Die sokjes zo schattig! En dan een hartje onder de hiel dat is toch om te smelten.

    BeantwoordenVerwijderen