{ 'anonymize_ip': true }

maandag 18 november 2019

Franse wolwinkels

Franse wolwinkels


Eind september, begin oktober was ik heerlijk twee weken met echtgenoot naar Frankrijk, in de Loirestreek, zelfs aan de Loire en vlakbij Amboise. Ik begin met een toeristische tip: mocht je daar ooit heen gaan, ga dan zeker naar Clos Lucé, het kasteel waar Leonardo da Vinci de laatste jaren van z'n leven woonde. Wat een mooi kasteel, prachtig park en wat een geniale man was dat!


Wij hadden een heerlijke tijd, vermaakten ons goed met schrijven en ontwerpen en een heleboel andere dingen en natuurlijk bekeken we nog meer in de omgeving. In deze vakantie ontdekte ik ook nog eens meerdere leuke wolwinkels!
In Amboise is er een, die vergat ik op de foto te zetten. Amboise is een mooi stadje, met ook echt leuke winkels. 

Tours is ook prachtig. De glas-in-lood-ramen in de hoofdingsfoto zijn van de kathedraal St Gatien. Het beroemde Place Plumereau, zo leuk, mooie straatjes én ook een wolwinkel met de mooie naam La Boîte à Laine:


Zo leuk, die tekst! Het betekent: de bolletjes wol van de doos met wol (de naam van de winkel) zijn net als chocola: je hebt daar nooit genoeg van...

In deze winkel verkochten ze vooral Lang. De mevrouw van de winkel vroeg of ik het kende. Jazeker! Ik had er dit jaar juist een ontwerp mee gemaakt voor de Summerschool! Het was in 't begin van onze vakantie en toen voelde ik me nog wat geremd om een gesprek te beginnen in 't Frans. 
Aan 't eind van onze tijd in Frankrijk waren we in Loches, ook een prachtig stadje. En daar zag ik echt een geweldige winkel, L'atelier de Joëlle:


Twee enorme weefgetouwen trokken mijn aandacht. Ik denk dan altijd direct aan Marjan (die heel kort geleden deze blog schreef over weven en als je geïnteresseerd bent in weven moet je ook deze mooie blog van haar lezen).

Hier had ik wél een leuk gesprekje 😊
En ik kocht wat bolletjes wol. Vriendin Irene had me namelijk een leuk ideetje doorgegeven en daar ben ik zelfs inmiddels mee begonnen. Het gaat niet snel, maar het wordt vast nog wel eens wat:


Als 't (ooit) klaar is, laat ik het uiteraard zien. Dan heb ik een extra bijzondere vakantie-souvenir!


Fijne dag!


Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

6 opmerkingen:

  1. Zo te zien zijn het mooie winkels! Bedankt voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je in Frankrijk aan me dacht! En wat lief dat je twee links plaatst, merci bien 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wow dat ziet er geweldig uit. Grappig want ik ben geen enkele wolwinkel tegengekomen tijdens onze rondreis. Leuk om even met jou mee te genieten zo! Groetjes Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk zo'n vakantie. Ik kom maar weinig handwerkwinkels tegen op vakantie. Toevallig dit jaar in San Remo in Italie maar al die jaren daarvoor helemaal niets. Nu ben ik wel benieuwd naar je project van Irene?

    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk dat je deze winkeltjes vond! Ik kijk er ook altijd naar uit, maar vind het zò tegen vallen. Ze zullen er vast wel zijn, maar ik vind ze nooit. Jij had meer geluk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waar voor mij ook de eerste keer, hoor! Misschien komt het daar nu ook meer in de mode 😉

      Verwijderen