{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 7 december 2018

Adventskalender 2018, dag 7 én kransjes haken

Adventskalender 2018, dag 7 én kransjes haken


In oktober was er een handwerkavond waarbij we kransjes haakten en die waren echt heel leuk. Gek genoeg heb ik ze helemaal niet laten zien op de blog! Het waren eigenlijk herfstkransjes, maar ik dacht toen al dat ze ook heel leuk zouden zijn als kerstkransjes. Dus nu komen ze alsnog langs 🙂


Het idee vond ik op Freppi, bij de haakpatronen, bij het thema herfst. Het is een Engelstalig patroon, je vind het hier.Je haakt drie lange delen, heel simpel vasten rondom, spiraalsgewijs. Ik haakte 'm zelf in een offwhite, maar dan is het nog lastig welke uiteinden je aan elkaar vast moet zetten. Dat is makkelijker als je drie verschillende strengen haakt:


Het kransje hierboven is gehaakt door Margriet, die hieronder door Hedy.


We vonden het echt leuk om te haken en hoe leuk is het ook om dan rood, wit en groen te kiezen voor een kerstkrans! En als je dikkere strengen haakt, kun je ook een grotere krans maken! Mijn versie blijkt ook goed bruikbaar als armband:


In principe is dit ook hetzelfde idee als mijn armbandjes die ik bedacht voor Aan de Haak (ik liet ze hier zien).
Het was een geslaagd idee! We hebben nog een handwerkavond in december, een speciale editie en deze keer hoef ik niks voor te bereiden, al moet ik er nog wel wat voor doen! Dat is voor later!

Wil je nog een kerstidee? Het is dag 7 van de adventskalender!

Dit jaar heb ik meegewerkt aan een adventskalender. Van 1 t/m 24 december kun je elke dag een blog vinden bij Breiclub.nl met daarin een handwerkidee, passend bij deze tijd van het jaar. Ik deed dit samen met AlexaBiancaSietskeWietske en Lara schoof ook nog aan. De adventsblogs kun je steeds vinden bij Breiclub én op de blog van degene die de betreffende blog maakte.
Uiteraard vind je bij mij elke dag een link.
Vandaag een bijdrage van Alexa.

Je vindt de Breiclub-blog hier 

én bij Amilishly.


December 2018, het jaar loopt ten einde. Omdat ik meedoe aan de Adventskalender 2018 van Breiclub.nl vind je van 1 t/m 24 december in ieder geval een link naar de adventsbijdrage mét patroon van de dag. 

Verder heb ik vast en zeker ook nog wel eens wat te vertellen al kan het best zijn dat het mystery nu eens op dinsdag zal zijn en de poppen naar woensdag verhuisd zijn, of misschien nemen ze wel een paar weken vakantie! 
Je bent van harte welkom om regelmatig hier langs te komen.

Een fijne decembermaand gewenst met veel happy momenten🍀!


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

6 opmerkingen: