{ 'anonymize_ip': true }

maandag 3 december 2018

Adventskalender 2018 dag 3 Gehaakte huisjes mét sneeuw op het dak

Adventskalender 2018 dag 3 Gehaakte huisjes mét sneeuw op het dakDit jaar heb ik meegewerkt aan een adventskalender. Van 1 t/m 24 december kun je elke dag een blog vinden bij Breiclub.nl met daarin een handwerkidee, passend bij deze tijd van het jaar. Ik deed dit samen met AlexaBiancaSietskeWietske en Lara schoof ook nog aan. De adventsblogs kun je steeds vinden bij Breiclub én op de blog van degene die de betreffende blog maakte.

Uiteraard vind je bij mij elke dag een link.


Vandaag mijn eerste bijdrage:

Gehaakte huisjes met een dik pak sneeuw op het dak

Een witte kerst, dat lijkt me altijd zo leuk! In werkelijkheid gebeurt dat bijna nooit. Een goede reden om sneeuw als thema te nemen voor mijn aandeel aan de Adventskalender 2018 van Breiclub.nl.

Deze huisjes haak je snel met wat restjes garen. 
Ik gebruikte katoen en voor het "dikke pak sneeuw" een fluffy garen.
Het kan ook met ander garen en als je liever geen witte kerst hebt, kun je uiteraard gaan voor een gewoon wit dak. Of een rood dak. Of nog een ander kleurtje!

Toer 1: Begin met een magische ring en haak hierin: een beginstokje (of 3 lossen), 1 stokje, *2 lossen, 2 stokjes*, herhaal van * tot * nog 3x, eindig de toer met 2 lossen. Je hebt nu 5 groepjes van 2 stokjes. Sluit de magische ring en sluit de toer met 1 halve vaste. Ga met halve vasten door tot het eerstvolgende lossenboogje.


Toer 2: Om het lossenboogje 1 beginstokje (of 3 lossen), 1 stokje, 2 lossen, 2 stokjes, vervolgens *2 lossen, om het volgende lossenboogje 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes*, herhaal van * tot * nog 3x, eindig de toer met 2 lossen en sluit met 1 halve vaste. Ga met halve vasten naar het volgende lossenboogje en hecht aan met het fluffy garen (of het garen waar je het dak mee wilt haken).


Toer 3 is het dak en gaat over 2 zijkanten en drie van de vijf hoeken van het vijfhoekige huisje. Om het lossenboogje 1 beginstokje (of 3 lossen), 2 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes. Om het volgende lossenboogje 2 stokjes, in het volgende lossenboogje *3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes*, in het volgende lossenboogje 2 stokjes en in het volgende lossenboogje weer van * tot *. Daarna kun je afhechten en is je huisje klaar.


Een aantal van deze huisjes rijg je makkelijk aan een draad of lint tot een sllinger, ook heel leuk voor het raam. Een enkel huisje kan de boom in! Of op een kaartje of aan de wand.


Veel haakplezier!


Hier vind je de blog bij Breiclub

December 2018, het jaar loopt ten einde. Omdat ik meedoe aan de Adventskalender 2018 van Breiclub.nl vind je van 1 t/m 24 december in ieder geval een link naar de adventsbijdrage mét patroon van de dag. 
Verder heb ik vast en zeker ook nog wel eens wat te vertellen al kan het best zijn dat het mystery nu eens op dinsdag zal zijn en de poppen naar woensdag verhuisd zijn, of misschien nemen ze wel een paar weken vakantie! 
Je bent van harte welkom om regelmatig hier langs te komen.


Een fijne decembermaand gewenst met veel happy momenten🍀!


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.
7 opmerkingen:

 1. Deze 'knutsel' vind ik leuk! Meteen het wollige sfeertje van winter te pakken hiermee...
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goed idee om voor het dak een fluffy garen te gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zo'n adventskalender. Lief huisje.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo zeg, het heeft goed gesneeuwd bij jou! Hahaha!
  Het ziet er gezellig uit, keuk!

  BeantwoordenVerwijderen