{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 19 december 2018

Adventskalender 2018, dag 19 en gehaakte poppetjes

Adventskalender 2018, dag 19 en gehaakte poppetjes


Doordat mijn vierde bijdrage aan de adventskalender gisteren in de planning stond was er geen poppennieuws op dinsdag bij De Breimeisjes. De komende dinsdagen is het respectievelijk eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Dát zijn ook geen dagen voor poppendag... Nu heb ik nog wel wat leuke poppetjes gehaakt en die laat ik vandaag zien:


Ze zijn gehaakt op basis van mijn patroontje voor de mini-gelukspoppetjes.


Engeltjes 👼 haakte ik wel vaker, ook nu gebruikte ik een deel van dit strikje als vleugeltjes. Ik zou haar eigenlijk meesturen met een pakketje, maar 't paste er niet meer in!


Nu houdt ze dit kerstmannetje 🎅 gezelschap:


Een nieuwe variant, waarbij ik het bovenstukje iets langer maakte en daar alvast een toer zwarte vasten in gebruikte. In plaats van een rokje haakte ik met wolllig wit garen een toer vasten aan de onderkant van het bovenstukje. En de baard is een magische ring met 3 vasten, 1 half stokje, 3 stokjes, 1 half stokje. Magische ring aantrekken en de toer sluiten met een halve vaste. Zo simpel kan het zijn! Het garen doet veel natuurlijk!


De muts is van boven naar beneden gehaakt, op gevoel gemeerderd. Ik had nog zo'n gekocht pomponnetje liggen, dat heb ik erop vast gezet.


Ik vond het leuk om ze te haken! Heerlijk, om zo te variëren met een basispatroon.

En dan door naar de Adventskalender. Ik ben benieuwd wat voor patroon er vandaag online staat:



Dit jaar heb ik meegewerkt aan een adventskalender. Van 1 t/m 24 december kun je elke dag een blog vinden bij Breiclub.nl met daarin een handwerkidee, passend bij deze tijd van het jaar. Ik deed dit samen met AlexaBiancaSietskeWietske en Lara schoof ook nog aan. De adventsblogs kun je steeds vinden bij Breiclub én op de blog van degene die de betreffende blog maakte.

Uiteraard vind je bij mij elke dag een link.
Vandaag een bijdrage van Sietske.
Je vindt de Breiclub-blog hier.




December 2018, het jaar loopt ten einde. Omdat ik meedoe aan de Adventskalender 2018 van Breiclub.nl vind je van 1 t/m 24 december in ieder geval een link naar de adventsbijdrage mét patroon van de dag. 


Verder heb ik vast en zeker ook nog wel eens wat te vertellen al kan het best zijn dat het mystery nu eens op dinsdag zal zijn en de poppen naar woensdag verhuisd zijn, of misschien nemen ze wel een paar weken vakantie! 
Je bent van harte welkom om regelmatig hier langs te komen.



Een fijne decembermaand gewenst met veel happy momenten🍀!



Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

3 opmerkingen: