{ 'anonymize_ip': true }

maandag 24 december 2018

Adventskalender 2018 dag 24 en de kersttasjes

Adventskalender 2018 dag 24 en de kersttasjes


Vrijdag vertelde ik al over de laatste handwerkavond, zaterdag liet ik zien wat ik in de tasjes deed en vandaag is het tijd om de inhoud van mijn kersttasje te showen 🎅


Leuk hé! Nu nog alles even apart uitlichten.
Hedy maakte voor iedereen een mooie engel:


Allemaal verschillende, prachtig zijn ze. Ik heb ze even op de foto gezet die avond, het hele stel. Slecht licht, dus geen perfecte foto, maar toch leuk genoeg om te laten zien:


Hoe ze het precies doet, weet ik niet, maar iets met afbeeldingen die ze online vond en transferpapier en stof en dan dichtnaaien en iets opvullen. Elk engeltje had ook nog een geborduurd detail, de mijne heeft rode geborduurde besjes in de krans. Ze hangt natuurlijk in mijn engelenboom!

Christine verraste ons met een gehaakte "sneeuwbal". Daarin zit een "gebreid" schaapje, heel grappig. Ook kreeg iedereen super leuke servetten:


Toevallig ben ik dol op servetten 😉 Ook leuk, een kaartje erbij.

Margriet had kaartjes met daarop een klein "geregen" engeltje (kralen) en een chocolade engeltje:


Dat kleine engeltje hangt ook in m'n boom, natuurlijk.

Willemien was al in september begonnen! Zij haakte voor ons allemaal zo'n prachtige hanger, ik vind het een "droom van een hanger"!


Ook een lief kaartje erbij en, ze dacht dat het niet genoeg was, voor iedereen een zak kerstchocolade. Die zie je op de bovenste foto van de blog. Op de volgende foto heb ik al die dromenhangers bij elkaar, zo zie je dat ze allemaal anders zijn. Echt prachtig vind ik ze!


Lydia, die het heel druk heeft met trainen en sponsorgeld binnenhalen voor haar grote avontuur in januari (ze gaat schaatsen voor Kika), was niet aan freubelen toegekomen en verraste ons met een paar cadeautjes. De inspiratie kwam van een paar van haar hobby's: een kleurplaat, uitgezocht bij de persoon (daarom kreeg ik een engel), een minipuzzel en een grappig en kleurrijk lichtje:


Wat was het weer leuk om samen al deze cadeautjes te bekijken en te bewonderen!
Het is al een mooie traditie, om zo voor elkaar een goodiebag te vullen. 
In 2016 en 2017 deden we dit ook.
Wat een leuke groep is dit en wat hebben we weer een prachtig en creatief jaar gehad! 
En... de eerste handwerkavond voor 2019 staat in de planning: in januari gaan we weer los!

Vandaag is 't 24 december, de laatste dag voor kerst, de laatste adventsdag.
Dit jaar heb ik meegewerkt aan een adventskalender. Van 1 t/m 24 december kun je elke dag een blog vinden bij Breiclub.nl met daarin een handwerkidee, passend bij deze tijd van het jaar. Ik deed dit samen met AlexaBiancaSietskeWietske en Lara schoof ook nog aan. De adventsblogs kun je steeds vinden bij Breiclub én op de blog van degene die de betreffende blog maakte.
Uiteraard vind je bij mij elke dag een link.


Vandaag een bijdrage van Sietske.
Je vindt de Breiclub-blog hier.

Omdat het de laatste dag is van de advent, vind ik het leuk om mijn eigen vijf ontwerpen van de adventkalender nogmaals onder de aandacht te brengen:Linksboven de gebreide "sneeuwballen" van dag 8, daaronder de gehaakte huisjes met een dik pak sneeuw op het dak van dag 3, rechtsboven het gehaakte sneeuwhuisje van dag 23, daaronder de gebreide bal met geborduurde sneeuwkristal van dag 12 en onderaan de SNEEUWbal van dag 18

En morgen is 't echt kerst! Hele fijne kerstdagen gewenst!

December 2018, het jaar loopt ten einde. Omdat ik meedoe aan de Adventskalender 2018 van Breiclub.nl vind je van 1 t/m 24 december in ieder geval een link naar de adventsbijdrage mét patroon van de dag. 


Verder heb ik vast en zeker ook nog wel eens wat te vertellen al kan het best zijn dat het mystery nu eens op dinsdag zal zijn en de poppen naar woensdag verhuisd zijn, of misschien nemen ze wel een paar weken vakantie! 
Je bent van harte welkom om regelmatig hier langs te komen.Een fijne decembermaand gewenst met veel happy momenten🍀!


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

3 opmerkingen:

 1. Wat ben je heerlijk verwend. Leuk zoals jullie allemaal iets persoonlijks gemaakt hebben en geweldig dat je engelenverzameling weer gegroeid is.
  Ik wens je hele gezdllige kerstdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je weet de spanning er voor ons wil in te houden hoor... maar nu toch eindelijk een blik op wat er IN de tasjes zat...
  Wat is dat leuk gedaan!
  Hele goede kerstdagen gewenst, Akkelien...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verwennerij! Leuke dingetjes allemaal. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen