{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 25 april 2024

Onderzetters in rood/wit/blauw/oranje

Onderzetters in rood/wit/blauw/oranje


Al hakend, ook af en toe weer wat uithalen, met rood, wit, blauw en oranje ontstond een driehoeksvorm:


Ik haakte het zo:
Toer 1 met kleur 1: haak in een magische ring 1 beginstokje (of 3 lossen) en 11 stokjes.
Sluit met 1 halve vaste. Haak aan met kleur 2 en haak nog 2 x 1 halve vaste.
Toer 2: 2 lossen, 2 stokjes in dezelfde steek, in de volgende steek [2 stokjes, 2 lossen, 1 halve vaste], *in de volgende steek [1 halve vaste, 2 lossen, 2 stokjes], in de volgende steek [2 stokjes, 2 lossen, 1 halve vaste]*, herhaal van * tot * tot je 6 "bloemblaadjes" hebt. Sluit de toer en hecht af.
Toer 3: hecht kleur 3 aan tussen het eerste en tweede stokje van een bloemblaadje. 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek, in de volgende 2 steken elk 1 vaste, *2 lossen, 1 stokje tussen de bloemblaadjes, 2 lossen, boven op het volgende bloemblaadje 3 vasten*, herhaal van * tot * en eindig met 2 lossen, 1 stokje tussen de laatste bloemblaadjes, 2 lossen, 1 halve vaste in 't begin van de toer.
Toer 4: *3 vasten (in de 3 vasten van de vorige toer), 1half stokje om het lossenboogje, in het stokje van de vorige toer [1 stokje, 3 lossen, 1 stokje], 1 half stokje om het lossenboogje, 3 vasten op de volgende steken, 2 vasten om elk van de volgende lossenboogjes*, herhaal van * tot * tot einde toer. Sluit de toer en hecht af.
Toer 5: hecht aan met kleur 4, in het midden van de vasten die je op 2 lossenboogjes hebt gehaakt. 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek, 1 vaste in de volgende steek, *vervolgens 2x 1 half stokje, 3x 1 stokje, om het lossenboogje [2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes], vervolgens 3x 1 stokje, 2x 1 half stokje, 4x 1 vaste*, herhaal van * tot * tot einde toer, eindig met 2 vasten. Sluit de toer en hecht af.

Let op: het kan zijn dat je in 't eerste stukje van toer 5 niet helemaal uitkomt, door het aanhechten en toeren sluiten komt er wel eens een steekje bij. Smokkelen is mijn advies. 't Is de laatste toer, dus het kan daarna niet meer mis gaan 😉

Klaar is de onderzetter:


Mooi voor onder de oranjebitter, maar water mag ook 😉

Update: ik haakte leuke varianten, zie deze blog.
Ze kunnen ook als vlaggetjes gebruikt worden, zie deze blog.


🔴  ⚪  🔵  🟠  🔴  ⚪  🔵  🟠  🔴  ⚪  🔵  🟠


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

4 opmerkingen: