{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 3 april 2024

Creatief Café, tijdens de vakantie

Creatief Café, tijdens de vakantie


Morgen is er weer een Creatief Café in de bibliotheek in Sneek. Vandaag is 't in de bibliotheek op Schiermonnikoog. En dat weet ik, omdat ik net twee weken op vakantie was, daar op het eiland. In de VVV-agenda las ik dit:

"Iedere woensdag in het winterseizoen komen dames van het eiland bijeen om te haken en te breien. Sommige voor een goed doel in een ver buitenland, voor de kleinkinderen en sowieso voor de gezelligheid. Regelmatig schuiven ook gasten aan. Heeft u zin om mee te doen? Neem uw eigen brei- of haakwerk mee en sluit gezellig aan. De koffie en thee staat klaar en iedereen is welkom!"

Dit is iedere woensdag van 14.00 uur tot ca. 15.30 uur (met uitzondering van het zomerseizoen, van ca. eind mei t/m oktober).

Ik ben dus beide woensdagmiddagen daar in de bibliotheek geweest en het was inderdaad gezellig.


De meeste dames waren met sjaals bezig, voor het goede doel. Ook een muts was daarvoor bestemd. Rechtsonder zie je een zwachtel, die wordt gebreid voor de leprastichting.
Heb blauwe haakwerk is van een andere gast aan deze handwerktafel.

Dit babyjasje vind ik er zo leuk uitzien:


Helemaal op 2 pennen gebreid, met ribbelsteek, verkorte toeren, meerderen en minderen. Ik houd van dit soort ontwerpen. Heel leuk om te zien.

Natuurlijk had ik ook een eigen handwerkje mee, ik ben eindelijk begonnen aan een mitten voor mezelf:


Ik vond het heel leuk om gast te mogen zijn bij dit Haak- en breicafé.
Sowieso, als je op het eiland bent en je bent lid van een bibliotheek in Nederland: je kunt dan ook boeken lenen in deze bibliotheek.

Ik vond dit zo'n mooi voorjaarsplaatje, het rek vol met plantjes, voor de plaatselijke supermarkt, met daarnaast het reclamebord voor de bibliotheek:


Inmiddels ben ik alweer bijna een week thuis, in Sneek.
Morgen ben ik weer te vinden in de Sneker bibliotheek. Daar is het Creatief Café van 14.30 - 16.00 uur. Neem je eigen handwerkje mee of andere creatieve hobby. Koffie en thee is tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar. Voel je welkom en schuif aan!


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

3 opmerkingen:

  1. Wat grappig Akkelien, het maakt niet waar je bent het creatief cafe blijft gewoon doorgaan, zo leuk vind ik dat. Dat babyvestje is inderdaad schattig. Ja heerlijk hé overal weer die stellages vol met voorjaars planten, om blij van te worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om op Schier ook naar een handwerkcafé te kunnen gaan. Je hebt nieuwe gezichten en nieuwe handwerken mogen bewonderen. Heerlijk hoe een hobby verbroedert (eigenlijk zou ik het 'verzustert' moeten noemen 😉)!

    BeantwoordenVerwijderen