{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 4 april 2024

Granny-project in rood-wit-blauw

Granny-project in rood-wit-blauw


Regelmatig probeer ik een grannysquare uit, ik ben bezig met een project waarvoor ik verschillende granny's wil gebruiken. In deze maand kies ik voor de kleuren rood/wit/blauw én oranje, omdat het eind van de maand Koningsdag is en vlak daarna is 't Bevrijdingsdag. Leuk om wat inspiratie te delen in onze vrolijke nationale kleuren, toch!

Van de bibliotheek had ik weer een boek geleend, "Het granny square boek", gemaakt door Stepanie Göhr, Melanie Sturm en Barbara Winter.


"26 haakprojecten met vierkantjes", dat is de ondertitel.

In het boek vind je eerst een aantal patronen van verschillende grannysquares. Ik had al rood/wit/blauw in m'n hoofd en toen ik deze zag:


besloot ik die te haken. Ik begon met een oranje hart, zoals je ziet:


Ik zal ook nog iets meer vertellen over het. boek,


De tekst achterop:
"Granny squares zijn heerlijk om te haken. De vierkantjes zijn snel klaar en je kunt er van alles mee maken: kussens, tassen, hoesjes, sjaals en nog veel meer.
Dit boek begint met de basis: de eenvoudigste granny. Dan ga je stap voor stap steeds meer uitdagingen aan: granny's met hartjes, bloemen, rozetten en sterren en zelfs reliëfmotieven. Vervolgens ga je doen wat granny squares haken zo leuk maakt: je haakt er een heleboel! In allerlei kleurcombinaties haak je stapels en stapels granny's. Die je tot slot aan elkaar haakt of naait tot de leukste resultaten.
Met je eigen variaties en kleurcombinaties kun je je ontwerpen aan elke stijl aanpassen. Wie eenmaal begint aan granny squares zal er steeds weer nieuwe toepassingen voor vinden."

Op de volgende foto zie je de inhoudsopgave met al een paar voorbeelden van de werkstukken die uitgewerkt zijn in dit boek, een comfortabele sjaal, een handdoek met washand met daarop granny's, een brillenhoesje en een kapstok.


Een leuk boek en er staan beslist leuke ontwerpen in. Als je op zoek bent naar een boek met heel veel patronen van granny's, dan kun je beter een ander boek kiezen, al staan hier best wat leuke squares in. Ik denk dat het ook niet geschikt is voor beginners, er wordt uitgegaan van een basiskennis. Er staat wel een uitleg in en ook veel tips. Ook fijn: tekeningen bij de granny's.

Hieronder zie je nog even dat een andere kleurvolgorde al een heel ander resultaat oplevert:


Zo zou je ook een mooi kussen, vrolijke tas of een heerlijke deken kunnen maken, met allemaal kleurvariaties op zo'n granny. Ik laat het nu bij deze ene, die gaat in 't mandje van mijn granny-project 🙂

Het boek is een uitgave van Forte Uitgevers BV.
Het is oorspronkelijk een Duits boek en kwam al in 2011 uit. Dit is een heruitgave, uit 2020.
Je vindt 26 ontwerpen in dit boek van 80 bladzijden dik. 
ISBN 978 94 6250 265 9
Prijs: € 18,99

Ik heb dit boek van de bibliotheek geleend, vandaag breng ik het terug.
Ja, vanmiddag is er weer een Creatief Café in de bieb in Sneek!
We zijn er van 14.30 - 16.00 uur, kom je ook?
Neem je eigen handwerkje of andere creatieve bezigheid mee. Koffie/thee is tegen een sympathieke prijs beschikbaar. Voel je welkom!


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.


3 opmerkingen:

  1. Een vrolijk vierkant, ik ben benieuwd naar je project.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Granny's haken is altijd een goed idee! Wat een leukerd heb je gemaakt.
    Ook een leuk boek trouwens, dank je wel voor de inspiratie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Granny’s blijven leuk om te haken :)
    De kleuren van deze granny zijn mooi voor koningsdag en bevrijdijngsdag precies zoals je al schrijft. Ik ben benieuwd naar je mandje met granny’s. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen