{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 2 mei 2024

Slinger/onderzetters voor moederdag

Slinger/onderzetters voor moederdag


Vorige week deelde ik hier een patroon van gehaakte onderzetters in het rood/wit/blauw/oranje. Met wat aanpassingen zijn ze ook heel leuk voor moederdag! Moederdag valt dit jaar op 12 mei. Dus je hebt nog even tijd 🙂

Een geel bloemenhart en witte bloemblaadjes zorgen ervoor dat er een ma-de-liefje in het midden komt:


Nog een belangrijke aanpassing is dat je in toer 3 de vasten boven de bloemblaadjes in de achterste lussen haakt. Dan blijft het meer een bloemetje.

Je kunt ook andere kleuren kiezen, de kleuren die de ma-de-liefste in kwestie het mooist vindt bijvoorbeeld. Hieronder zie je de vergeet-me-nietjes-variant:


Effen zijn ze ook mooi:


Bij de volgende heb ik nog veel meer steken in de achterste lussen gehaakt en dat geeft ook weer een mooie variatie:


Dit zijn mooie onderzetters en je kunt ze ook als vlaggetjes gebruiken voor een slinger. Mijn rood-wit-blauw-oranje-slinger liet ik hier zien.

Eerder bedacht ik een ronde onderzetter met een madeliefje, dat patroon vind je hier.

Veel meer moederdaginspiratie vind je onder het label "moederdag". 

Wist je dat je ook een slinger kunt kopen bij Dorcas? Door veel mensen zijn slingers met granny's gehaakt volgens speciale patronen, je kunt nu hier online zo'n slinger bestellen, het is een speciale moederdagactie. Ik heb ook zo'n slinger gehaakt en ingeleverd. De blogs die ik daarover schreef vind je terug onder het label "#dorcasgranny".


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs van Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

4 opmerkingen: