{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 24 mei 2024

Vriendelijke vrijdag en Joure onder de wol

Vriendelijke vrijdag en Joure onder de wol


Vorige week noemde ik het al, Joure onder de wol. Een wolevenement, heel dichtbij waar ik woon en ik was er nog niet eerder geweest. Terwijl het al de tiende editie was!

Nu weet ik dan eindelijk wat het is en wat is het ontzettend leuk!
Een groot geluk was natuurlijk het schitterende weer op zaterdag 18 mei.
Ik liet me er naar toe brengen. 


Ik was toen vlakbij het begin van de markt en heb lekker in m'n eentje alles op m'n gemak bekeken en had hier en daar een praatje.


Er waren ook een paar alpaca's en best veel schapen. De schapen werden geschoren en je kon ter plekke een vacht kopen.


Ik keek m'n ogen uit en maakte natuurlijk veel te weinig foto's. Bij de kraam van "Stichting de goede d(r)aad" zag ik iets heel leuks. De mevrouw van deze kraam liet een meisje prikvilten, met wol in een bakvormpje. Je ziet dat vormpje op de foto linksonder in de collage. Wat een goed idee! Ze verkocht ook setjes met een vormpje, wol en een schuimblok. Ik zou daar nog naar kijken op de terugweg, maar dat is er niet meer van gekomen.

Uiteraard kocht ik ook het een en ander.


Deze markt wordt georganiseerd door de wolwinkel Ajoure. In die winkel was het lekker druk. En dat is te snappen, want de keuze is enorm daar! Ik kocht er drie bollen sokkenwol. Verder kocht ik op de markt, bij een kraam een mooi zeepje met een prachtig kantbandje eromheen en ergens anders een schattig engeltje. Ik weet de namen niet meer van die kramen, daar ga ik de volgende keer beter op letten. En ik kocht nog wat, maar dat laat ik een andere keer zien.

Het is zoiets als een handwerkbeurs, alleen dan zonder entree. Er waren zo'n 80 kramen! Het was een cadeautje voor mezelf, deze dag. Volgend jaar ga ik graag weer!


Op deze vrijdag wens ik je graag een vriendelijke dag
en een heerlijk weekend 🍀🍀🍀

Liefs van Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

9 opmerkingen:

  1. O, dat klinkt heel gezellig! Goed dat je gegaan bent. Je aankopen zien we vast nog wel verwerkt terug, veel plezier ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Net zoiets als de Weversmarkt in Hoorn! Maar dan lekker dicht bij mijn woonplaats :-)

      Verwijderen
  2. Wat een leuke markt was dit! Ik zou er misschien helemaal niet aan gedacht hebben om foto's te maken... Jij gelukkig wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En gezellige markt en weer sokkenwol lekker breien maar weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat klinkt goed als ik in de buurt was geweest was ik zeker van de partij. Heerlijk zo n markt en zoveel kramen . Saar kun je uren lopen. En kijken 😍je foto s ga ik zo even op de pc vergroten zo leuk

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat klinkt heel leuk Akkelien, en fijn te lezen dat je zo genoten hebt, dat snap ik ook helemaal. Dat prikvilten in een vormpje snap ik niet helemaal. Neem aan dat je niet wol-vilten bedoeld want dan zou je die venijnige naaldjes zo kapot drukken. En leuke aankopen heb je gedaan, mooi ook weer een engeltje voor je verzameling.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het vormpje, zonder bodem, werd op het/de schuimrubber/spons gelegd, gevuld met wol en daar werd in geprikt. Een aantal keer, en zo werd het een wollig beestje in de vorm van dat vormpje. Erg leuk bedacht, vond ik.

      Verwijderen
    2. Ach ja, nu snap ik het, dat is zeker een heel leuk idee omdat op deze manier vorm te geven, bedankt!!!

      Verwijderen